Andy Grammer

 • Andrew Charles "Andy" Grammer (Los Angeles, 3 december 1983) is een Amerikaanse singer-songwriter. Hij staat momenteel onder contract bij Steve Greenbergs S-Curve Records. Zijn debuutalbum kwam uit op 14 juni 2011.

  Jeugdjaren

  Andy werd geboren in Los Angeles maar groeide op in Chester (New York) en ging naar de Monroe-Woodbury High School. Toen hij 20 was verliet hij de Binghamton University en keerde terug naar Los Angeles.

  Muziekcarrière

  Grammar begon als straatmuzikant op de Third Street Promenade in Santa Monica , en trad later op in de Viper Room, het Roxy Theatre (West Hollywood) en het House of Blues. Hij heeft veel populaire nummers zoals Keep Your Head Up, Fine By Me, Lunatic, Ladies, Biggest Man in L.A., Numbers, Stepping Stone, Couple More Sleeves, Fireflies en The Pocket.

  Zijn debuutvideo "Keep Your Head Up" (met Rainn Wilson) was iTunes video van de week in 2010

  Hij stond in het voorprogramma van de Plain White T's tijdens het tweede deel van hun tour Wonders of the Younger in het voorjaar van 2011.

  Hij won de MTV's "O Music Awards" voor de meest innovatieve videoclip voor zijn "Keep Your Head Up"-video op 25 april 2011.

  Grammer sloot zich aan bij Natasha Bedingfield tijdens haar Less is More Tour in juni 2011 en Colbie Caillat tijdens haar tournee door de Verenigde Staten en Canada in augustus 2011.

  Andy Grammers debuutalbum, Andy Grammer, werd uitgebracht on 14 juni 2011 op iTunes. Het album werd geproduceerd door Matt Wallace van Maroon 5, Matt Radosevich, Dave Katz, en Sam Hollander van Gym Class Heroes.

  Op 16 november 2011 maakte Andy Grammer zijn Headlining Tour 2012 bekend.

  Discografie

  Albums

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.