Garland Jeffreys

  • Garland Jeffreys (Brooklyn, New York City, 29 juni 1943) is een Amerikaans singer-songwriter.

    Jeffreys studeerde aan Syrace University in Syracuse (New York) en trad daarna op in nachtclubs in New York City. In 1969 vormde hij de groep Ginder's Switch. Ze namen een album op voor dat ze in 1970 uit elkaar gingen. In 1973 kwam zijn eerste soloalbum uit, Garland Jeffreys., op Atlantic Records. Rond dezelfde tijd bracht Atlantic ook een singeltje uit van Jeffreys, genaamd Wild in the Streets, dat niet op zijn LP stond.

    Wild in the Streets werd veel gedraaid op de radio en werd later een van zijn grootste successen. Het nummer is gecoverd door vele artiesten, zoals The Circle Jerks, Chris Spedding en British Lions.

    Verder zijn Jeffreys grootste successen de albums Guts for Love, Don't Call me Buckwheat en Rock 'n' Roll Adult. Zijn grootste hits waren de nummers Matador en Hail Hail Rock 'n' Roll. In 1992 werd er een verzamelalbum uitgebracht genaamd Matador & More. In 2003 was hij te zien in de documentaire Soul of a Man.

    Discografie

    • 1969: Grinder's Switch (met de band Grinder's Switch)
    • 1973: Garland Jeffreys
    • 1977: Ghost Writer
    • 1978: One Eyed Jack
    • 1979: American Boy & Girl
    • 1980: Escape Artist
    • 1982: Rock 'n' Roll Adult
    • 1983: Guts for Love
    • 1992: Don´'t Call me Buckwheat
    • 1992: Matador & More
    • 1997: Wildlife Dictionary (alleen uitgebracht in Europa)
    • 2007: I'm alive (verzamelalbum, alleen uitgebracht in Europa)
    • 2011: The King of in between
    • 2013: Truth Serum

    Radio 2 Top 2000

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing