Velvet Revolver

 • Velvet Revolver (opgericht in 2002) is een Amerikaanse hardrockband. De band is een zogenaamde supergroep met leden uit Guns N' Roses en Stone Temple Pilots.

  Bandleden

  • Slash - gitaar - ex-Guns N' Roses
  • Dave Kushner - gitaar - ex-Wasted Youth, ex-Dave Navarro)
  • Matt Sorum - drums - ex-Guns N' Roses
  • Duff McKagan - basgitaar - ex-Guns N' Roses

  Ex-lid

  • Scott Weiland - zang - (Stone Temple Pilots)

  Biografie

  De band begon in 2002 nadat de drie ex-Guns 'n Rosesmuzikanten er na een jamsessie achter kwamen dat ze nog steeds graag samen speelden. De band heette toen nog The Project en ging op zoek naar een zanger. Onder meer Josh Todd (Buckcherry) en Kelly Shaefer (Neurotica) werden afgewezen. Uiteindelijk werd Scott Weiland (Stone Temple Pilots) aangenomen, net als rhythm guitarist Dave Kushner.

  De eerste opname van de band is het nummer "Set me free" voor de soundtrack van de film The Hulk. Vervolgens werd de band pas hernoemd tot Velvet Revolver. Tussen de reclasseringen van Weiland door speelde de band zo veel mogelijk optredens en werkte aan het album Contraband (2004). Dit album werd uiteindelijk een groot succes met drie singles: "Slither", "Fall To Pieces", en "Dirty Little Thing". Vervolgens heeft de band "Come On Come In" opgenomen, sinds 23 juli 2007 is het nieuwe album "Libertad" te koop.

  1 april 2008 was Scotts laatste optreden met VR (in de HMH, Amsterdam). Hij is uit de band gezet omdat hij volgens officieel bericht niet toegewijd was. Een andere reden is dat Scott na de laatste tour van Velvet weer naar zijn oude band the Stone Temple Pilots zou gaan.

  Sinds die tijd zijn de resterende bandleden op zoek naar een passende vervanger voor Weiland. Ook zouden ze weer een album met Weiland als zanger gaan opnemen; ze hebben al een optreden gedaan met 4 nummers.

  Discografie

  Albums

  • 2004 - Contraband
  • 2007 - Libertad

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.