Alter Bridge

 • Alter Bridge is een Amerikaanse rock- en metalband.

  Drie van de vier leden van deze band (gitarist Mark Tremonti, drummer Scott Philips en bassist Brian Marshall) zijn afkomstig van de band Creed. Myles Kennedy was de zanger/gitarist van de band The Mayfield Four. Waar Creed gezien werd als commerciële grunge, wordt Alter Bridge gezien als 'powerhouse-rock'. De band haalt haar invloeden uit bands zoals Led Zeppelin.

  Met de komst van zanger Kennedy heeft het Creed-trio het roer radicaal omgegooid en kiest het met Alter Bridge voor een veel moderner en heavieër geluid inclusief gitaarsolo's. Tremonti wordt als een echte 'old school' gitarist beschouwd. De band bracht een succesvol debuutalbum uit: One Day Remains.

  Om de band te introduceren speelde de band in Europa drie showcases. De tweede showcase was in De Melkweg in Amsterdam met in het voorprogramma Switchfoot. Oorspronkelijk zou labelgenoot Submersed ook optreden. Daarna kwamen ze terug met shows in Utrecht, Tilburg en Fields of Rock in Nijmegen. Tijdens hun Europese tournee in november 2005 kwamen ze in Nederland om in Paradiso op te treden. In het voorprogramma zat de band Logan. Op 9 oktober 2007 kwam Blackbird, het tweede album van Alter Bridge uit. Ook toerde de band weer door Europa en de Verenigde staten. Het daaropstaande Watch Over You, een rockballad, deed het goed in de Verenigde Staten.In 2010 werd het derde album "AB III"uitgebracht. Door deze cd's werd het stemgeluid van Myles Kennedy bij ex-Guns 'n' Roses gitarist Slash onder de aandacht gebracht,die hem aantrok als vaste zanger van zijn sologroep Slash.Myles Kennedy blijft echter ook actief bij Alter Bridge. In 2013 kwam het 4e album Fortress uit.

  Alter Bridge bracht eind 2009 hun eerste dvd uit van een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Na het oplossen van de problemen met hun vorige label, kwam deze dvd uiteindelijk toch nog uit.

  Bandleden

  • Mark Tremonti - gitaar, zang
  • Brian Marshall - basgitaar
  • Scott Phillips - drums
  • Myles Kennedy - zang, gitaar

  Alter Bridge Nation

  De Alter Bridge Nation is de benaming voor de grote samenhangende fans en fanclubs die werden opgericht om Alter Bridge te steunen. Momenteel zijn er meer dan 45 fanclubs over de hele wereld, hoofdzakelijk ingedeeld per land of regio. Alle fanclubs hebben een Facebooksteunpagina, de grotere clubs hebben zelfs websites opgericht.

  In oktober 2012 werd ook een fanclub opgericht voor de Nederlandse en Belgische fans. Vanwege de grote steun vanuit Nederland, hoofdzakelijk door het album Live in Amsterdam, werd er begin december 2012 ook een website opgericht.

  Discografie

  Dvd's

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.