Xzibit

 • Xzibit is het pseudoniem voor Alvin Nathaniel Joiner (Detroit, 18 september 1974), een Amerikaanse hiphop artiest, acteur en televisiepersoonlijkheid. Hiernaast is hij eveneens bekend vanwege het presenteren van de MTV show Pimp My Ride en zijn Yo Dawg internetmeme

  Biografie

  Joiner scoorde zijn eerste hit in 1996 met Paparazzi, optredend als 'Xzibit'. Zijn echte doorbraak volgde pas in 2000 met zijn derde soloalbum Restless, met onder andere de hits X en Front to back. Tot nu toe bracht Xzibit zes albums uit. Het eerste album was At The Speed Of Life in 1996 met onder andere de hit Paparazzi. Daarop volgde twee jaar later zijn tweede solo-album 40 Dayz 40 Nightz. Op zijn derde solo-album Restless staan toevoegingen van Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Nate Dogg, en het Golden State Project waar Xzibit toentertijd aan deelnam. In 2002 verscheen een vierde album: Man vs. Machine, met opnieuw toevoegingen van Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem en Nate Dogg. In 2004 volgde Weapons Of Mass Destruction, met een intro waarin president Bush allemaal oorlogsmisdaden bekent (He's the dictator who was addicted to weapons of mass destruction...that traitor is me...). In oktober 2006 verscheen het album Full Circle.

  In 2004 begon het programma Pimp My Ride, waar Xzibit nog altijd presentator van is.

  Joiner richtte in 2004 de rapgroep Strong Arm Steady op. Op onder meer het album Weapons Of Mass Destruction waren nummers van Strong Arm Steady te vinden.

  Hij speelde ook in de films XXX: State of the Union, Hoodwinked en Derailed.

  Joiners moeder overleed toen hij 9 jaar was. Hij heeft onder andere het nummer Missin U aan haar opgedragen.

  Joiner nam in 2007 deel aan Gumball 3000, een internationale autorace over openbare wegen. De Nederlandse politie nam op 30 april zijn rijbewijs in nadat hij 160 km/u had gereden waar 100 km/u toegestaan was. Hij zei tegen de politie dat hij in de war was met miles en kilometers, omdat er op zijn auto geen km/u is maar m/u dus reed hij 100 mijl per uur.

  Joiner heeft uit verschillende relaties twee zoons: Tremaine (1993).

  Discografie

  Singles

  Trivia

  • De hitsingle X is samen met 7 van Prince en 3 van Britney Spears de plaat met de kortste titel uit de geschiedenis van de Nederlandse Top 40.
  • Op 29 november trouwde hij met Krista Joiner, maar hij moest direct na de bruiloft enkele uren op het politiebureau verblijven wegens te hard rijden onder invloed[4].

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.