Alcazar

 • Alcazar is een Zweedse popgroep die in 1998 het daglicht zag. De leden van de groep zijn: Andreas Lundstedt, Tess Merkel en Lina Hedlund. Voor 2007 waren Magnus Carlsson en Annikafiore Kjaergaard (in plaats van Lina) ook lid van de band. Lina Hedlund heeft de groep pas vervoegd in 2007.

  Ontstaan

  In 1999 verschijnt hun eerste single "Shine On" in de Zweedse hitlijst. "Crying at the Discoteque" betekent in 2001 de doorbraak voor de groep. Deze single komt in vele internationale hitlijsten terecht. "Sexual Guarantee" is hun derde single die in 2002 scoort. Al hun singles werden reeds in 1999 verzameld op de cd "Casino". In 2003 neemt Alcazar deel aan de Zweedse preselecties van het Eurovisiesongfestival. Met het nummer "Not a Sinner, nor a Saint" eindigen ze op de derde plaats. In 2003 komt hun tweede cd "Alcazarized" uit. In 2005 nemen ze weer deel aan de preselecties van het Eurovisiesongfestival. Met hun lied "Alcastar" eindigen ze weer op een 3de plek tijdens de finale.

  In 2007 trad de band, na een paar jaar van onderbreking, weer voor het eerst op in Londen in het Astoria Theatre. De bedoeling was om eenmalig terug op te treden voor Alexander Bard 's 20e verjaardag in de muziekindustrie, maar na het optreden begon het terug te kriebelen. Begin november kwam dan de bevestiging dat Alcazar terug bijeen was en aan nieuwe materiaal werkt. In 2009 namen ze weer deel aan het Melodifestivalen met het nummer Stay the Night. Dit is het derde nummer van hun nieuwe cd Disco Defenders die werd uitgebracht in datzelfde jaar. In 2010 namen ze weer deel aan Melodifestivalen met het nummer Headlines. Ze kwamen niet verder dan de herkansingsronde. In 2014 deden ze opnieuw mee met Blame It On The Disco, waarmee ze derde werden.

  Discografie

  Singles

  Trivia

  • Alexander Bard, de roodharige man uit Army of Lovers, was tevens producer van de band en speelt ook mee in de videoclip van Crying at the Discotheque (als de cameraman). Hij is ook de man die het intermezzo van datzelfde nummer in heeft gesproken;
  • Op 17 december 2007 maakte Andreas Lundstedt bekend dat hij hiv-positief is[1].

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.