Outlandish

  • Outlandish is een Deense rapformatie met Oosterse invloeden.

    Biografie

    Outlandish bestaat uit Isam Bachiri (afkomstig uit Marokko), Lenny Martinez (uit Honduras) en Waqaz Quadri (uit Pakistan). Door de verschillen in culturele achtergronden van de leden heeft de muziek die de groep maakt Marokkaanse, Arabisch-Pakistaanse en Latijnse invloeden.

    In 2003 scoorde de groep een hit met " Aïcha", dat twee weken op de hoogste positie stond in de Nederlandse Top 40. Het is een Engelstalige cover van een single van de Algerijnse zanger Khaled. In 2005 bracht Outlandish de song Try not to Cry uit, samen met Sami Yusuf die hiermee internationale bekendheid verwierf. De groep bracht zes albums uit: Outland's Official (2000), Bread And Barrels Of Water (2003), Beats, Rhymes & Life (2004),Closer Than Veins (2005), "Sound Of A Rebel" (2009) en hun laatste album "Warrior//Worrier" (2012) . Op album "Closer Than Veins" werkte de groep onder andere samen met de Nederlandse rapper Salah Edin.

    De teksten van de groep zijn veelal autobiografisch.

    Het was redelijk stil rond Outlandish de afgelopen jaren in Nederland.

    Discografie

    • 2000: Outland's Official
    • 2003: Bread And Barrels Of Water
    • 2004: Beats, Rhymes & Life
    • 2005: Closer Than Veins
    • 2009: Sound Of A Rebel
    • 2012 : Warrior//Worrier

    Bronnen

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.