G-Unit

 • G-Unit is een rapgroep, opgericht door 50 Cent. De groep creëerde een grote aanhang in de "underground"-scène in New York City door, onafhankelijk, verscheidene mixtapes uit te brengen. De oprichter, 50 Cent, zorgde voor een dochterlabel onder Interscope Records, genaamd G-Unit Records, waardoor de groep in de mainstream belandde. Sinds zij onder contract staan bij Interscope Records, hebben bijna alle G-Unit leden een soloalbum uitgebracht.

  Geschiedenis

  G-Unit staat voor Gangsta Unit of Guerrilla Unit. G-Unit werd in 2000 opgericht door 50 Cent kort na zijn vertrek bij Columbia Records. De rapper startte deze groep met andere rappers uit Queens, New York. De groep bestond uit 50 Cent, Lloyd Banks, Tony Yayo, Bang 'Em Smurf en Domination. Na een ruzie tussen 50 Cent en Bang 'Em Smurf, zijn Bang 'Em Smurf en Domination uit de groep gestapt. Omdat Tony Yayo vastzat in de gevangenis kwam Nashvillerapper Young Buck bij de groep.

  Na de plotselinge stroom van succes voor 50 Cent, met zijn deal met Shady/Aftermath en zijn immens succesvolle debuutalbum Get Rich or Die Tryin', werd 50 door Interscope beloond met zijn eigen label G-Unit Records. Onmiddellijk tekende hij Lloyd Banks, Young Buck, Tony Yayo en het viertal samen, dus de rapgroep G-Unit. 50 Cent heeft als soloartiest nooit bij G-Unit Records gezeten, al zijn albums worden uitgebracht onder Shady/Aftermath van Eminem en Dr. Dre.

  Op 14 november 2003 kwam het debuutalbum Beg for Mercy van G-Unit uit, weliswaar grotendeels zonder Tony Yayo, die op dat moment vastzat wegens illegaal wapenbezit. Het album was een commercieel succes en verkocht wereldwijd meer dan 4.000.000 platen. Ook de singles "Stunt 101", "Poppin' Them Thangs" en "Wanna Get To Know You" werden bescheiden successen.

  In 2004 en 2005 breidde G-Unit Records zich uit met onder andere The Game, Mobb Deep, Olivia, M.O.P. en Spider Loc. Deze artiesten zijn echter nooit lid geweest van de rapgroep G-Unit, maar hadden natuurlijk, zijnde lid van hetzelfde label, veel contact met elkaar.

  Na ietwat tegenvallende albums onder G-Unit Records, waaronder Rotten Apple van Lloyd Banks, Blood Money van Mobb Deep, Buck The World van Young Buck en Curtis van 50 Cent. Het nieuwste G-Unit album Terminate on Sight werd ook een flop. Het kwam op nummer 4 binnen op de Billboard en in de tweede week verkocht het album 65% minder. Aangezien de andere leden van G-Unit Records niet of nauwelijks aanwezig konden zijn, bestaat het album grotendeels uit tracks met alleen 50 Cent, Lloyd Banks en Tony Yayo.

  Op 20 februari 2014 maakte Tony Yayo bekend niet langer lid te willen zijn van de groep. Hij is de derde die de groep verlaat en ook hij is negatief over zijn vertrek.

  Op 25 april 2014 maakte 50 Cent bekend dat G-Unit na 14 jaar zal stoppen.

  Op 1 juni zijn alle ex-leden op The Game na weer herenigd op de Summerjam van 2014, G-Unit kreeg er ook een nieuw lid bij: Kidd Kidd. Dat jaar bracht G-Unit 1 EP uit, genaamd The Beauty Of Indepencende, deze EP maakt deel uit van een 2-delige reeks. De 2de EP heet The Beast Is G-Unit, deze wordt dit jaar verwacht.

  Aanvaringen met de politie

  50 Cent en Lloyd Banks werden gearresteerd wegens wapenbezit. Tony Yayo werd ook gearresteerd en moest een jaar de gevangenis in hiervoor.

  Young Buck werd tijdens de Vibe Awards gearresteerd. Een man werd 2 keer gestoken, nadat hij Dr. Dre aanviel en Young Buck Dr. Dre verdedigde.

  Lloyd Banks en Young Buck werden bij Eminems Anger Management tour gearresteerd wegens wapenbezit, tijdens hun verblijf in New York.

  Tijdens een videorelease van mederapper Busta Rhymes, kregen Tony Yayo en Lloyd Banks ruzie met producer Swizz Beatz. Nadat Tony Yayo en Lloyd Banks abrupt vertrokken, vond er een schietpartij plaats, waarbij één van Busta Rhymes' bodyguards doodgeschoten werd. De New York Police Department probeert de zaak te onderzoeken, maar beiden partijen houden hun mond dicht.

  Lloyd Banks werd gearresteerd na het molesteren van een promotor die weigerde te betalen voor een optreden dat naar eigen zeggen te kort en te slecht was.

  Op 24 maart 2006 werd Tony Yayo gearresteerd voor het aanvallen van de 14 jaar oude zoon van Jimmy Henchman (de Manager van The Game) die een Czar Entertainment T-shirt aan had, hij heeft hem tegen de muur aan geduwd, geslagen en Czar Entertainment uitgescholden.

  In 2010 is G-Unit rapper Spider Loc opgepakt. Hij riskeert een mogelijke celstraf van 10 jaar.

  G-Unot

  G-Unot is een grootschalige Amerikaanse campagne tegen de rapgroep. Wie de term "G-Unot" verzonnen heeft is niet bekend. Het begon waarschijnlijk bij een groep fans van rapper The Game, die in onder andere Compton T-shirts met het G-Unot symbool begonnen te verkopen. The Game bedankt deze onbekende makers op de zogenaamde dvd Stop Snitchin Stop Lyin, waar The Game zijn versie van de ruzie tussen hem en G-Unit uitlegt. Deze dvd ging meer dan 1.3 miljoen keer over de toonbank.

  The Game heeft onder het G-Unot symbool meerdere 'disstracks' tegenover G-Unit uitgebracht. In deze tracks bekritiseert hij een groot deel van leden, waaronder 50 Cent, Olivia, Young Buck, Spider Loc, Lloyd Banks en Tony Yayo.

  Alhoewel 50 Cent, de voorman van G-Unit, weinig energie steekt in het tegenhouden van de G-Unot campagne, doen de andere leden volop mee aan de 'rapbattle'. In de videoclip van Mobb Deep en 50 Cent van het lied Outta Control, beide leden van G-Unit, droegen zij, evenals andere medespelers shirts met de term 'Game Over' er op. Dit is een soortgelijke campagne als G-Unot, maar dan gericht tegen The Game.

  Discografie

  Albums

  G-unit bracht ook een aantal mixtapes uit (o.a Elephant in the sand (disses Fat joe) en de G-unit Radio reeks (25 cd's)

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing