Noah And The Whale

 • Noah and the Whale was een indiemuziekgroep uit Londen, Engeland. De band is opgericht in 2006, en heeft vier albums opgenomen. De naam van de groep is een verwijzing naar een film van regisseur Noah Baumbach, The Squid And The Whale.

  De band bestaat uit Charlie Fink (zang, gitaar), Tom Hobden (fiddle), Fred Abbott (gitaar) en Matt Owens (basgitaar), die de bijnaam Urby Whale draagt. De groep begon in 2006 als trio met Charlie, Doug Fink en Tom Hobden. Na een half jaar kwam bassist Owens erbij.

  Naast vier gewone albums bracht Noah and the Whale ook nog een speciale cd uit, met een gelimiteerde oplage: Noah and the Whale Presents the A Sides.

  Een van de bekendste liedjes van de groep, 5 Years Time (Sun Sun Sun), komt van de debuutcd Peaceful, The World Lays Me Down. Het lied werd over de wereld voor verschillende commercials gebruikt, onder andere in de Verenigde Staten voor het automerk Saturn, en in Argentinië voor het frisdrankmerk 7Up. De muziek van de groep beschrijft zich als een mix tussen indie, pop en folk, en daarom wordt de groep regelmatig vergeleken met soortgelijke muziekgroepen als Belle & Sebastian en Bonny Prince Billy.

  In 2009 maakte drummer Doug Flink bekend te stoppen met de band om zich te kunnen richten op het beroep van arts.

  Discografie

  Singles

  Trivia

  • Van het album Peaceful, The world lays me down uit 2008 is ook een speciale uitvoering verkrijgbaar voorzien van een film van Noah and the Whale.

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.