Gonzales

 • Gonzales, pseudoniem van Jason Charles Beck, (20 maart 1972), ook bekend als Chilly Gonzales is een Canadese musicus, die tegenwoordig in Parijs woont.

  Geschiedenis

  Gonzales studeerde jazzpiano aan Concordia University in Montréal, en begon daar met popmuziek maken en werkte samen met de Canadese muzikanten Feist, Peaches en Mocky. Hij werkte ook mee met de albums Multiply Jamie Lidell en Secret House Against the World van Buck 65. Hij won populariteit met electro-tracks met satirisch getinte rap op het album "The Worst MC". In 2004 verscheen er een ander soloalbum, dit keer met tussen klassiek en jazz wisselende pianostukken die met veel lof onthaald werd door critici. Met deze stukken trad hij in 2007 op bij het Glenn Gould Festival in Berlijn, vernoemd naar de legendarische Bach-vertolker Glenn Gould. In 2007 werkte hij ook met de Canadese hip hop-producer en rapper Socalled samen op zijn album Ghetto Blaster, nam hij deel aan concerten en begeleidt hij. In 2010 trad samen met Helge Schneider op. Van 16 tot 18 mei 2009 deed Gonzales een recordpoging voor het langste concert ooit. Met 27 uur houdt hij nu dat record.

  Discografie

  Singles

  Dvd

  • 2006: From major to minor

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.