Private Eye

Alkaline Trio

  • Alkaline Trio is een Amerikaanse punkrockband uit McHenry, Illinois. Het huidig trio bestaat uit Matt Skiba (zang, gitaar), Dan Andriano (zang, basgitaar) en Derek Grant (drums, achtergrondzang). De band werd opgericht in 1996 en bestond oorspronkelijk uit Matt Skiba (zang, gitaar), Glenn Porter (drums) en Rob Doran (basgitaar, achtergrondzang). Sinds de oprichting van de groep is de samenstelling ervan enkele keren veranderd, na 2001 hebben er echter geen wijzigingen meer plaatsgevonden. Anno 2013 heeft Alkaline Trio negen muziekalbums uitgebracht. Het logo van Alkaline Trio is een hart dat onderaan in een pijl eindigt. In het hart is een schedel afgebeeld.

    Bandleden

    Huidige bandleden

    • Matt Skiba (zang, gitaar)
    • Dan Andriano (zang, basgitaar)
    • Derek Grant (drums, achtergrondzang)

    Voormalige bandleden

    • Rob Doran (basgitaar, achtergrondzang), 1996-1997
    • Glenn Porter (drums), 1996-2000
    • Mike Felumlee (drums), 2000-2001

    Sadie

    Het nummer Sadie gaat over Susan Atkins. Atkins, of Sadie Glutz zoals Charles Manson haar noemde, was een lid van de Mansonfamilie. In de zomer van 1969 pleegde deze sekte 9 moorden. Verder werden de eigen woorden van Atkins ingesproken op het einde van het het lied:

    Discografie

    Albums

    • Goddamnit (1998)
    • Maybe I'll Catch Fire (2000)
    • From Here to Infirmary (2001)
    • Good Mourning (2003)
    • Crimson (2005)
    • Agony & Irony (2008)
    • This Addiction (2010)
    • Damnesia (2011)
    • My Shame Is True (2013)

    Bronnen

    • Dit artikel of een eerdere versie ervan is (gedeeltelijk) vertaald vanaf de Engelstalige Wikipedia, die onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.
    • Het singleoverzicht is gebaseerd op het artikel Alkaline Trio discography, eveneens op de Engelstalige Wikipedia.

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.