Three 6 Mafia featuring Unk

  • Three 6 Mafia (Backyard Posse, Triple Six Mafia en Da Mafia 6ix) is een Amerikaanse hiphop/rapgroep uit Memphis, Tennessee.

    Geschiedenis

    Three 6 Mafia werd in 1991 opgericht door DJ Paul (Paul Beauregard), Juicy J (Jordan Houston) en Lord Infamous (Ricky Dunigan). Later voegden zich Crunchy Black, Koopsta Knicca en Gangsta Boo bij de groep.

    Op 5 maart 2006 schreef de groep geschiedenis toen deze als eerste zwarte band de Academy Award voor Beste Originele Nummer won met het nummer It's Hard Out Here for a Pimp. In 2012 werd hij opgenomen in de Memphis Music Hall of Fame.

    Discografie

    • 1995: Mystic Stylez
    • 1996: Chapter 1: The End
    • 1997: Chapter 2: World Domination
    • 2000: When the Smoke Clears: Sixty 6, Sixty 1
    • 2001: Choices: The Album
    • 2003: Da Unbreakables
    • 2005: Choices II: The Setup
    • 2005: Most Known Unknown
    • 2008: Last 2 Walk
    • 2010: Laws of Power

    Filmografie

    Optredens in films

    • Choices (2001)
    • Choices II: The Setup (2005)
    • The Clean Up Men (2005)
    • Hustle & Flow (2005)
    • Jackass: Number Two (2006)
    • Rocky Balboa (2006)
    • Jackass 2.5 (2007)

    Optredens in televisieseries

    • Jackass (2002)
    • Wildboyz (2005)
    • Flavor of Love (2006)
    • Blowin' Up (2006)
    • The Simple Life (2006)
    • Studio 60 on the Sunset Strip (2006)
    • WWE SmackDown (2006)
    • Entourage (2006)
    • My Super Sweet 16 (2006)
    • 1 vs. 100 (2006)
    • Criss Angel Mindfreak (2006)
    • Wrestling Society X (2007)
    • Rob & Big (2007)
    • Wild 'N Out (2007)
    • Mind of Mencia (2007)
    • Adventures in Hollyhood (2007)
    • The Girls Next Door (2006)
    • Beauty and the Geek (2007)
    • Numb3rs (2008)
    • Punk'd (2006)
    • The Late Late Show with Craig Ferguson (2008)
    • The Andy Milonakis Show (2007)
    • Paris Hilton's My New BFF (seizoen 2) (2009)

    Dvd's

    • Choices: The Movie (2001)
    • Choices II (2005)
    • Clean Up Men (2005)
    • Ultimate Video Collection (2006)
    • Adventures in Hollyhood (2007)

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.