Cassie

 • Cassandra 'Cassie' Ventura (New London, Connecticut, 26 augustus 1986) is een Amerikaanse R&B-zangeres. Ze is vooral bekend van haar single Me & U uit 2006.

  Biografie

  Cassie werd geboren als dochter van een Filipijnse vader en een moeder van Afro-Amerikaanse, Mexicaanse en Caraïbische afkomst. Als kind leerde ze ballet en tapdansen en zat ze op piano- en dwarsfluitles. Vanaf haar veertiende deed ze al modellenwerk en nadat ze de high school in 2004 had afgerond, besloot ze naar New York te verhuizen. Daar deed ze modellenwerk, terwijl ze zang- en danslessen nam. Eind 2004 werd ze ontdekt door producer Ryan Leslie. Ze namen in 2005 het duet Kiss me op als verjaardagscadeau voor Cassies moeder. Later dat jaar speelde ze in een videoclip van Mario en verscheen haar debuutsingle Me & U. Het nummer had succes in clubs en daar kreeg ook Sean Combs het nummer te horen. Hij bood Cassie een platencontract bij Bad Boy Records aan. Er werd een videoclip voor Me & U opgenomen, maar werd later toch teruggetrokken, omdat deze te gewaagd werd gevonden. Daarvoor in de plaats werd een nieuwe clip opgenomen die in juli 2006 verscheen.

  Me & U bereikte de derde plaats in de Billboard Hot 100 en in Nederland en Vlaanderen stond het een paar maanden later ook in de hitparades. In augustus verscheen ook haar eerste album Cassie. Daar werden er in de Verenigde Staten ongeveer 300.000 van verkocht en het haalde de vierde plaats in de Amerikaanse albumlijst. Vervolgens werd er nog een single van het album getrokken. Long way 2 go deed het echter opvallend slecht en haalde maar de 97e plaats in de Hot 100. Daarna werd het stiller rondom Cassie. In 2007 ontstonden daardoor de geruchten dat ze ontslagen zou zijn bij Bad Boy Records, maar de platenmaatschappij zei dat ze met Pharrell Williams en Kanye West aan haar tweede album werkt.

  In 2008 heeft Cassie meegespeeld in de film Step Up 2: The Streets, het vervolg op Step up. Ze schreef en zong ook een nummer voor de soundtrack, getiteld Is it you.

  Discografie

  Singles

  Externe links

  • (en)  Cassie in de Internet Movie Database
  • (en)  Cassie op Myspace

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.