Kelly Rowland featuring Travis McCoy of Gym Class Heroes

 • Gym Class Heroes is een Amerikaanse indie hiphop band uit Geneva, New York. De band werd in 2007 wereldwijd bekend door het succes van de single Cupid's chokehold.

  Biografie

  Het begin

  De band werd in 1997 opgericht toen zanger Travis McCoy en drummer Matt McGinley vrienden werden en op zoek gingen naar andere bandleden. Het grote succes kwam pas 10 jaar later, toen "Cupid's Chokehold" de top 10 bereikte in de Billboard Hot 100. De single werd later ook uitgebracht in Nederland, en bereikte ook daar de top 10. Op 9 mei 2007 gaven ze hun eerste optreden in Nederland in de club Bitterzoet in Amsterdam. Dit was een showcase die de site Hyves had georganiseerd. In juli 2007 speelden ze op het DOUR-festival in België.

  The Quilt

  In september 2008 kwam het album The Quilt uit, met als leadsingle "Cookie Jar" met The-Dream. De band heeft op het album samengewerkt met hun vriend Patrick Stump, Cool & Dre en The-Dream.

  Zanger Travis gaat solo

  In 2010 scoort zanger Travis onder de naam 'Travie McCoy' een hit met het nummer 'Billionaire'.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.