The Gaslight Anthem

 • The Gaslight Anthem is een band uit New Brunswick in het oosten van de Verenigde Staten. De band werd opgericht in 2005 en heeft sindsdien vijf albums uitgebracht. The Gaslight Anthem bracht het eerste album Sink or swim uit in mei 2007. Het tweede album heet The '59 Sound en kwam uit in augustus 2008. Het derde album heet American Slang en kwam uit in juni 2010. Het vierde album heet Handwritten en kwam uit in juli 2012. Het vijfde album heet Get Hurt en kwam uit in 2014. Brian Fallon's grote inspiratie is Bruce Springsteen, met wie zij ook samen hebben opgetreden.

  De band trad op 1 juni 2009 op tijdens Pinkpop en op vrijdag 2 juli 2010 tijdens Rock Werchter. Op zaterdag 2 juli 2011 waren zij opnieuw te bewonderen op Rock Werchter, doch ditmaal op de Main Stage. In 2011 traden zij weer op tijdens Pinkpop, ditmaal op maandag 13 juni. In 2012 speelden ze ook op Pukkelpop in de Marquee. Paradiso werd op 23 oktober weer aangedaan door The Gaslight Anthem in het kader van het jongste album. Twee dagen eerder traden de heren op in AB.

  In periodes waarin de band minder optredens verzorgt, speelt zanger/gitarist Brian Fallon solo akoestische muziek. In 2011 nam hij met zijn nieuwe project The Horrible Crowes de cd "Elsie" op. In het najaar van 2011 zal hij met onder anderen Chuck Ragan toeren in het kader van The Revival Tour.

  Bezetting

  • Brian Fallon - zang en gitaar
  • Alex Rosamilia - gitaar
  • Alex Levine - bas
  • Benny Horowitz - drums

  Discografie

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing