Terrence Howard

  • Terrence Dashon Howard (Chicago (Illinois), 11 maart 1969) is een Amerikaans acteur. Voor zijn hoofdrol in Hustle & Flow (2005) werd hij genomineerd voor zowel een Academy Award als een Golden Globe. Meer dan vijftien andere filmprijzen kreeg hij gedurende zijn carrière daadwerkelijk toegekend, waaronder een BET Award, meerdere Black Reel Awards en een Satellite Award.

    Howard was van 1989 tot 2003 getrouwd met Lori McCommas, met wie hij drie kinderen kreeg: Aubrey, Hunter en Heavenly. Anderhalf jaar na hun scheiding hertrouwden de twee in februari 2005. Howard is een kleinzoon van Minnie Gentry, die tussen 1972 en 1992 als actrice te zien was in verschillende films en televisieseries. Zijn beide ouders zijn het kind van één blanke en één gekleurde ouder. Hij is één van hun elf kinderen.

    Terrence Howard heeft ook een muziekalbum uitgebracht getiteld Shine Through It.

    Filmografie

    • St. Vincent (2014)
    • Prisoners (2013)
    • Dead man down (2013)
    • The Company You Keep (2012)
    • The Ledge (2011)
    • Law & Order: Los Angeles (2010)
    • Fighting (2009)
    • For All Mankind (2009)
    • Iron Man (2008)
    • The Perfect Holiday (2007)
    • Awake (2007)
    • August Rush (2007)
    • The Brave One (2007)
    • The Hunting Party (2007)
    • Pride (2007)
    • Idlewild (2006)
    • Get Rich or Die Tryin' (2005)
    • Four Brothers (2005)
    • Hustle & Flow (2005)
    • The Salon (2005)
    • Ray (2004)
    • Crash (2004)
    • Love Chronicles (2003)
    • Biker Boyz (2003)
    • Hart's War (2002)
    • Glitter (2001)
    • Angel Eyes (2001)
    • Investigating Sex (2001)
    • Big Momma's House (2000)
    • The Best Man (1999)
    • Best Laid Plans (1999)
    • Valerie Flake (1999)
    • The Players Club (1998)
    • Spark (1998)
    • Butter (1998)
    • Johns (1996)
    • Sunset Park (1996)
    • Mr. Holland's Opus (1995)
    • Dead Presidents (1995)
    • Lotto Land (1995)
    • Who's the Man? (1993)
    • The Jacksons: An American Dream (1992)

    Discografie

    • Shine Through It (2008)

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.