Inner Circle

  • Inner Circle is een reggae-groep uit Jamaica. Hoewel de groep al in 1968 werd opgericht door de broers Ian and Roger Lewis, is zij vooral bekend van één enkele hit: Sweat (a la la la la long), die in 1992 in Nederland de Nummer 1-positie haalde.

    Inner Circle is opgericht in het begin van de jaren zeventig van de 20e eeuw door de broers Ian en Roger Lewis, Stephen Cooe, Richard Daley en Michael Cooper. Toen de laatste drie verder gingen in de groep Third World, kwamen drummer Calvin McKenzie en keyboardspelers Charles Farquharson en Bernard Harvey bij de groep. Toen ook zanger Jacob Miller bij Inner Circle kwam, ontstonden de eerste successen: Music machine en Mary Mary.

    Eind jaren 70 was Jacob Miller op Jamaica zelfs populairder dan Bob Marley. In maart 1980 kwam Jacob Miller echter om bij een auto-ongeluk, waarna de band uit elkaar viel. Alleen de broers Lewis bleven over met Bernard Harvey. In 1987 kwam Inner Circle met een nieuw album, nadat de zanger Carlton Coffey bij de groep was gekomen. Niet veel later sloten ook Lance Hall (drums) and Lester Adderley (gitaar) zich aan, en tekende Inner Circle een platencontract bij WEA/Metronome.

    In 1992 werd hun single Sweat (A La La La La Long) een internationale hit. Haar opvolger "Bad Boys" werd een bescheiden hitje, maar zou wel de leadermuziek van de Amerikaanse realityserie Cops worden.

    Discografie

    Albums

    • Dread Reggae Hits (1973)
    • Heavy Reggae (1974)
    • Blame It On The Sun (1975)
    • Rock The Boat (1975)
    • Reggae Thing (1976)
    • Ready For The World (1977)
    • Everything Is Great (1978)
    • New Age Music (1979)
    • One Way (1987)
    • Identified (1989)
    • Bad Boys (1993)
    • Speak My Language (1998)
    • Big Things (2000)
    • State Of Da World (2009)

    Compilaties

    • Reggae Greats (1985)
    • Big In Jamaica: The Best Of Inner Circle (2000)

    Singles

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing