In 2 Eternity

DJ Sammy

 • DJ Sammy (Majorca, 1969) is een Spaans dance-dj. Zijn echte naam is Samuel Bouriah. DJ Sammy is vooral populair op Ibiza en in Duitsland, maar heeft ook vier top 10-hits in Engeland gehaald.

  Muzikale loopbaan

  Zijn eerste single, Living On A Fantasy kwam uit in 1994 onder de naam Any Questions. Hij werd in Duitsland bekend eerst als remixer van de single Stars van Charly Lownoise & Mental Theo maar later nog meer samen met de Nederlandse zangeres Marie-José van der Kolk. Als DJ Sammy Feat. Carisma, scoorde ze met de eerste single Life Is Just A Game waar ook de Nederlands producer Georgio Schultz aan mee werkte in 1995 een behoorlijke hit. Ook in de Europese dancescene was dit een hit. In 1996 volgde een nog veel grotere hit, met You're My Angel braken DJ Sammy en Carisma echt door.

  In 1998 volgde het album Life Is Just A Game. In dat jaar startte de twee ook het Loona project waar Van der Kolk meer feestmuziek en ballads zingt dan de meer op pop gerichte housemuziek die ze opnemen onder de naam DJ Sammy. Van der Kolk is zo'n beetje de vaste zangeres van DJ Sammy maar ook andere zangeressen zingen nog wel eens een nummer. Met Loona bereiken de twee ook het grote publiek buiten Duitsland en Ibiza, van der Kolk neemt het Loona project vooral solo van DJ Sammy de toer op. DJ Sammy kan in die periode meer zich richten op het dj'en zelf. In 1999 brengen de twee onder de naam DJ Sammy feat. Carisma nog een single uit, "In 2 Eternity" genaamd. Maar beide hebben het te druk met eigen dingen en ze besluiten iets meer scheiding te maken tussen de twee.

  In 2002 brengt DJ Sammy weer nummers uit. Meteen is er succes met het nummer Sunlight, dat ondanks zang van Van der Kolk alleen onder de naam DJ Sammy uitgebracht wordt. Later dat jaar verschijnt samen Duitse Yanou en een andere Nederlandse zangeres, Do, het nummer "Heaven" uit. Dit nummer wordt een echte wereldhit en DJ Sammy bereikt zijn hoogtepunt. Het hele album Heaven is ook een grote hit, evenals de singles die na Heaven volgen. In 2005 verscheen zijn derde, The Rise geheten.

  Een opvallend detail is dat in de mixes van DJ Sammy bijna altijd vrouwenstemmen zijn te horen.

  Discografie

  Albums

  • 1998: Life Is Just A Game
  • 1998: DJ Sammy at work (mix)
  • 2002: Heaven
  • 2005: The Rise

  Singles

  ¹Verscheen in 2003 weer op single
  ²Is later nogmaals door DJ Sammy gemixt
  ³Nieuwe versie - Candlelight Mix

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.