Christina Milian

  • Christina Milian (Jersey City, 26 september 1981) is een Amerikaanse zangeres op het gebied van pop- en R&B-muziek, en tevens actrice. Milian groeide op in de stad Waldorf, Maryland. Haar ouders zijn beide afkomstig uit Cuba. Ze is zangeres, danseres, actrice en songwriter, en ze scoorde verschillende hits, waaronder 'AM To PM' in 2001 en 'Dip It Low' in 2004. Ook speelde ze gastrolletjes in een aantal bekende Amerikaanse televisieseries zoals 'Clueless' en 'Charmed'. Ze was in de film ‘A Bug’s Life’ te horen als een van de karakters. In de film 'Be Cool' speelt ze een van de hoofdrollen. Tevens heeft ze de titelsong van 'Kim Possible' ingezongen.

    Discografie

    Albums

    • Christina Milian (2001)

    #23 (Verenigd Koninkrijk), #51 (Duitsland), #98 (Tsjechië)

    • It's About Time (2004)

    #14 (Verenigde Staten), #21 (Verenigd Koninkrijk), #35 (Tsjechië)

    • So Amazin' (2006)

    #9 (Japan), #11 (Verenigde Staten), #55 (Tsjechië, Zwitserland), #67 (Verenigd Koninkrijk), #123 (Frankrijk)

    • Best Of (2006)

    #104 (Japan)

    Video's

    • Between Me & U (Ja Rule met Christina Milian)
    • AM To PM
    • When You Look At Me
    • Get Away (met Ja Rule)
    • Dip It Low
    • Dip It Low (Remix) (met Shawnna)
    • Whatever U Want (met Joe Budden)
    • Say I (met Young Jeezy)
    • Gonna Tell Everybody (Release video geannuleerd)

    Hitnoteringen Nederland & Vlaanderen

    Singles

    Filmografie

    • A Bug's Life (1998)
    • Clip's Place (1998)
    • The Wood (1999)
    • Durango Kids (1999)
    • American Pie (1999)
    • Love Don't Cost A Thing (2003)
    • Torque (2004)
    • Man Of The House (2004)
    • Be Cool (2005)
    • Pulse (2006)
    • Snowglobe (2007)
    • Need for Speed: Undercover (2008)
    • Bring It On: Fight To The Finish (2009)
    • Ghosts of Girlfriends Past (2009)
    • Christmas Cupid (2010)
    • Bagage Claim (2013)
    • A Snow Globe Christmas (2013)

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.