Lil Jon & The East Side Boyz

 • Jonathan Smith (Atlanta, 27 januari 1971), beter bekend als Lil Jon, is een Amerikaanse hiphopartiest en producer. Hij is bekend als pionier van "crunk", een subgenre binnen de hiphop-muziek, en een combinatie van Southern hiphop en bass muziek. Zijn groep, Lil Jon & the East Side Boyz, is één van de belangrijkste acts binnen dit genre.

  Lil Jon zat tot 1988 op de Douglass High School in Atlanta. Hij werkte als dj toen Jermaine Dupri hem ontdekte en hem uitnodigde als A&R-manager bij het platenlabel So So Def te gaan werken. Hij deed dit van 1993 tot 2000. Lil Jon presenteerde daarnaast een radioprogramma op V103. Hij maakte remixes voor artiesten als Usher, Too Short, Xscape en Total.

  In Nederland is Lil Jon relatief onbekend, al scoorde hij in 2004 wel een #1-hit met Yeah!, een samenwerking met Usher en Ludacris. Verder is hij één van de drijvende krachten achter het succes van Ciara en Pitbull.

  Lil Jon wordt vaak geparodieerd om zijn excentrieke gedrag. Hij draagt vaak een grote massieve beker ingelegd met diamanten bij zich. Hij heeft drie woorden die hij erg vaak gebruikt, namelijk:

  • Yeaaaahhhhh!!!
  • Whaaaatttt???
  • Okaaayy!!!

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.