Mýa

  • Mýa Harrison (Washington D.C., 10 oktober 1979) is een Amerikaanse R&B-zangeres.

    Mýa groeide op in de staat Maryland. Zij was meer met dansen (met name tapdansen en ballet) bezig, maar vanaf haar zestiende concentreerde Mýa zich meer op het maken van muziek. Het opnemen van haar debuutalbum duurde twee jaar. Op dit album werkte ze samen met gevestigde R&B-namen als Missy Elliott, Dru Hill en Babyface. In april 1998 kwam haar eerste single uit, die in de Verenigde Staten in de top-10 kwam. Internationaal werd ze dat jaar bekend door de zang op het nummer Ghetto Superstar door Pras Michel en ODB. Dat nummer werd in onder meer Nederland een nummer 1-hit. In 1999 scoorde ze een grote hit met het nummer Take Me There (samen met Blackstreet en Ma$e).

    In 2000 verscheen haar tweede album. Op dit album stond de hit Case of the Ex (Whatcha Gonna Do). Samen met de zangeressen Pink, Christina Aguilera en Lil' Kim behaalde ze een nummer 2-hit in 2001 met Lady Marmalade. Ook zong ze het lied Everything Or Nothing voor de gelijknamige James Bondgame.

    In 2002 speelde ze een rolletje in de film Chicago.

    Discografie

    Albums

    • Mýa (1998)
    • Fear Of Flying (2000)
    • Moodring (2003)
    • Liberation (2007)
    • Sugar & Spice (2008)
    • K.I.S.S. (2011)

    Singles

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.