Hermes House Band

 • De Hermes House Band (HHB) is de in 1984 opgerichte huisband van de studentensociëteit Hermes van het Rotterdamsch Studenten Corps. De naam Hermes House Band werd echter al in 1978 bedacht door leden van deze zelfde societeit Titus van Roosmalen (sax), Elbert Waller (keyboard) en Jan Anthonie (drums). In 1994 werd de groep bekend in onder meer Nederland en België met hun cover van de hit I will Survive van Gloria Gaynor uit 1978. De band scoorde hiermee een nummer-1 hit in de Nederlandse Top 40. Wereldwijd zijn van de single meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Willem van Schijndel van De Deurzakkers verzorgde in de tijd van I Will Survive de promotie van de single.

  Vanaf het begin geldt voor de Hermes House Band dat een bandlid moet opstappen zodra hij zijn studie beëindigd heeft. Tegelijkertijd wordt dan binnen de studentenvereniging een passende vervanger gezocht, meestal een beginnend student. Inmiddels telt de Hermes House Band ongeveer 95 ex-leden, die verenigd zijn in de Vereniging Paradepoppenman. Oud-bandleden zijn nog steeds nationaal en internationaal actief in verschillende bezettingen, spelend in landen zoals onder andere Maleisië, Mexico, Nigeria, Tanzania, Kenia, Cariben, Zanzibar, Dubai, Zwitserland, Spanje, België, Italië, Duitsland, Oman, China, VS, Singapore, HongKong en Indonesië onder verschillende aliassen zoals Dinasors, ThirstyTigers, BikiniBluesBand, Rob&DeBiefstukjes, WeddingSensations, BlueNuggets, ToscasPeanutButterBand, en -last but not least- TheFunkyFandangos.

  De single I will survive wordt in 1998 door het Franse rugbyteam Stade Francais Paris verder internationaal geactiveerd, en wordt mondiaal gelanceerd als in datzelfde jaar Frankrijk het wereldkampioenschap voetbal wint en de teamgenoten tijdens hun overwinningsroes spontaan lalala beginnen te zingen. Kort hierna werd de single opnieuw uitgebracht in Frankrijk en bereikte het de 2e plek in de Franse top 100.

  Als de single I will survive in 1998 ook een hit wordt in Duitsland, wordt oud-zangeres Judith Ansems gevraagd het nummer in Duitsland te promoten. De band krijgt een lokaal contract bij platenmaatschappij Polydor en naast Judith worden oud-zangers Jop Wijlacker en Robin Maas gevraagd om gezamenlijk een nieuwe plaat op te nemen in Duitsland. Vanaf dat moment bestaan er 2 HHB's; de lokale studentenband en de internationale variant, die uitsluitend in het buitenland optreedt.

  Verschillende singles worden ook in Nederland uitgebracht, waaronder Country Roads (nr. 27) en Que Sera. In 2003 scoort de Hermes House Band samen met DJ Ötzi een nummer 2 hit in Frankrijk met een cover van het nummer Live is Life van de band Opus. De internationale variant van de Hermes House Band heeft 13 keer in de officiële top 100 van Duitsland gestaan en behaalde daarnaast hitnoteringen in onder meer Engeland, Ierland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Mexico, Australië, Zuid-Afrika en Argentinië.

  De HHB heeft in haar meer dan 25-jarig bestaan meer dan 25 albums en singles uitgebracht. Het meest recente nieuwe werk van de internationale band is uitgebracht op het album Rhythm of the Nineties uit 2009.

  Literatuur

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing