In Extremo

  • In Extremo is een folkmetalband uit Duitsland. De muziek is een mengeling van middeleeuwse melodieën, rock en show.

    In het voorjaar van 1995 probeerden ze voor het eerst om doedelzak en rockgitaar te combineren; in de herfst van dat jaar bedacht Michael (Das letzte Einhorn) de bandnaam. Pas in 1997, op 29 maart, trad de band in het openbaar op, en wel op een middeleeuwse markt in Leipzig; deze datum wordt als officiële oprichtingsdatum beschouwd.

    Bezetting

    De bandleden in 2005:

    • Zang: Das letzte Einhorn (Michael Rhein, Leinefelde)
    • Doedelzak/harp/schalmei: Dr.Pymonte (André Strugala, Rostock 1962)
    • Doedelzak/schalmei: Flex der Biegsame (Marco Ernst-Felix Zorzytzky, Berlijn-Bach 1972)
    • Slagwerk: Specki T.D. (Florian Speckardt)
    • Bas: Die Lutter (Kay Lutter, Henningdorf 1965)
    • Doedelzak/schalmei/nyckelharpa: Yellow Pfeiffer (Boris Pfeiffer, Berlijn)
    • Gitaar: Van Lange/Der Lange (Sebastian Oliver Lange, Berlijn 1972)

    In Extremo lijkt op Corvus Corax en Umbra et Imago, twee andere Duitse gothic folkbands.

    Discografie

    • In Extremo(1) (1996) (mc)
    • In Extremo(2) (1997) (mc)
    • In Extremo Gold (1997) (cd)
    • In Extremo [1997] (maxi-cd)
    • Hameln (1998) (cd)
    • Weckt die Toten (1998) (cd)
    • Die Verrückten sind in der Stadt (live) (1998) (cd)
    • Verehrt und Angespien (1999) (cd)
    • Sünder ohne Zügel (2001) (cd)
    • Live 2002 (2002) (cd)
    • 7 (2003) (cd)
    • Mein rasend Herz (2005) (cd)
    • Raue Spree 2005 (live) (2006) (cd)
    • Kein Blick Zurück (2006)
    • Sängerkrieg (2008)
    • Sternenreisen (2011)
    • Kunstraub (2013)

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.