David Hasselhoff

 • David Michael Hasselhoff (Baltimore (Maryland), 17 juli 1952) is een Amerikaans acteur die het bekendst is vanwege zijn rol in de televisieseries Knight Rider en Baywatch. Hasselhoff had als grootste droom het hebben van een professionele zangcarrière. Hoewel hij in Nederland een hit had, is hij alleen in Duitsland echt doorgebroken. Hasselhoff wordt ook wel 'The Hoff' genoemd.

  Biografie

  Al vanaf zijn zevende wilde David acteren en nam toen ook al acteer-, zang- en danslessen. Aanvankelijk dacht Hasselhoff aan een carrière op Broadway, maar in Californië kreeg hij een rol in The Young and the Restless: zijn lot als TV-acteur lag vast. Tot 1982 speelde hij de rol van Dr. William 'Snapper' Foster Jr., daarna speelde hij tot 1986 in Knight Rider. In 1991 verscheen nog een televisiefilm omtrent K.I.T.T. en Michael Knight. Deze rol vertolkte hij in zijn begindagen als acteur.

  Hij was ooit verloofd met actrice Roberta Leighton. Tussen 1984 en 1989 was hij getrouwd met Catherine Hickland en vanaf 1989 tot 2006 met Pamela Bach. Met haar kreeg hij twee dochters, geboren in 1990 en 1992.

  Tussendoor verscheen David ook in films en speelde hij gastrollen in televisieseries als The Love Boat. In 1988 speelde hij in de Duitse film Starke Zeiten en ontmoette hij Jack White, een bekende Duitse platenproducent. Tot op de dag van vandaag is Hasselhoff een succesvolle zanger in Duitsland.

  Zijn rol in Baywatch, die hij tussen 1989 en 2000 speelde, heeft David een hoop bijgebracht. In augustus 1995 redde hij een verdrinkend kind en eerder dat jaar hielp hij al met het redden van een slachtoffer van een auto-ongeluk.

  Als bekroning voor zijn werk, kreeg hij in 1996 een ster op de welbekende Hollywood Walk of Fame.

  David Hasselhoff kampt al een aantal jaren met een drankprobleem. Al in 2002 liet hij zich opnemen in de Betty Ford-kliniek. Hij werd echter in 2006 uit een café in Wimbledon, Londen gezet, vanwege overmatig drankgebruik en vechtpartijen. In 2009 verscheen hij als gastpresentator op de MTV awards in schijnbaar beschonken toestand. Op internet circuleren ook enkele filmpjes die zijn geschoten door zijn dochter waarin hij schijnbaar dronken is en wordt gemaand de fles te laten staan. Zijn dochter verspreidde de filmpjes in de hoop dat de blamage hem zou doen inzien dat hij op het verkeerde pad beland is.

  Televisie (behalve hierboven genoemde)

  • The Dean Martin Show Televisieserie - Britse wachter (Episode 29 maart 1973)
  • The Love Boat Televisieserie - Tom Bell (Afl., Invisible Maniac/September Song/Peekaboo, 1980)
  • The Love Boat Televisieserie - Brian (Afl., Isaac and the Mermaids/Humpty, Dumpty/Aquaphobic, 1981)
  • 3rd Rock from the Sun Televisieserie - Dr. Lasker (Afl., Dick and Tuck, 1999)
  • Still Standing Televisieserie - Gary Maddox (Afl., Still Hairdressing, 2003)
  • Anaconda III (Televisiefilm, 2008) - Hammett

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing