Warren G

  • Warren Griffin III (Long Beach, 10 november 1970), beter bekend als Warren G, is een Amerikaans rapper en muziekproducent. Warren G's grootste hit was het G-Funk nummer Regulate, samen met Nate Dogg.

    In 1991 begonnen Snoop Dogg, Nate Dogg en Warren G de groep 213. Warren G introduceerde de groep aan zijn stiefbroer Dr. Dre. Dr. Dre was onder de indruk en bood Snoop Dogg en Nate Dogg een contract aan bij Death Row Records. 213 ging uit elkaar zonder een album gemaakt te hebben. Hoewel Death Row Warren geen contract aanbood deed hij wel mee op Dr. Dre's album The Chronic. In 2003 kwam 213 weer bij elkaar en namen ze het album The Hard Way op met daarop het nummer Groupie Luv. Het album werd in 2004 uitgebracht.

    Discografie

    • Regulate... G Funk Era (1994)
    • Take a Look Over Your Shoulder (1997)
    • I Want It All (1999)
    • The Return of the Regulator (2001)
    • The Hard Way (met 213) (2004)
    • In the Mid-Nite Hour (2005)
    • The G Files (2009)

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing