Big House (Country)

  • Big Country is een Schotse band, die vanaf de jaren tachtig succes had. Het kenmerkende twee-gitarengeluid van Stuart Adamson en Bruce Watson voegde een melodieus Schots karakter aan de muziek toe. Na het overlijden van Stuart Adamson hebben de overige bandleden zich beziggehouden met andere projecten. Sinds begin 2007 is Big Country weer actief en vinden er een aantal optredens plaats waarbij bassist Tony Butler korte tijd als leadzanger fungeerde. Eind 2010 versterken zanger Mike Peters (The Alarm) en gitarist Jamie Watson (de zoon van Bruce Watson) de band waarna een korte toer volgt. De samenwerking bevalt zo goed dat op 29 augustus 2011 voor het eerst sinds 1999 nieuw materiaal van Big Country uitkomt, de single "Another Country".

    Bandleden

    • Stuart Adamson (11 april 1958, Manchester, Engeland - 16 december 2001, Honolulu, Hawaï)
    • Bruce Watson (11 maart 1961, Ontario, Canada)
    • Tony Butler (13 februari 1957, Ealing, Londen, Engeland)
    • Mark Brzezicki (21 juni 1957, London, Engeland)

    Discografie

    • The Crossing (1983)
    • Steeltown (1984)
    • Wonderland (EP) (1984)
    • The Seer (1986)
    • Peace in Our Time (1988)
    • No Place Like Home (1991)
    • The Buffalo Skinners (1993)
    • Without the Aid of a Safety Net (live) (1994)
    • Radio 1 Sessions (live) (1994)
    • Why the Long Face? (1995)
    • BBC Live in Concert (Big Country) (1995)
    • Eclectic (live) (1996)
    • King Biscuit Flower Hour (live) (1997)
    • Brighton Rock (live) (1997)
    • Restless Natives & Rarities (1998)
    • Driving To Damascus (1999)
    • Going Out Screaming (live) (2000)
    • Come Up Screaming (live) (2000)
    • Big Country: The Nashville Album (2000)
    • Undercover (2001)
    • Live in Cologne (2002)
    • John Wayne's Dream (2002)
    • From The Front Row...Live! (2003)

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.