Paul Potts

 • Paul Robert Potts (Bristol (Engeland), 13 oktober 1970) is een operazanger uit Wales, Groot-Brittannië, die bekend werd met zijn optreden in het televisieprogramma Britain's Got Talent.

  Levensloop

  Potts was voordat hij beroemd werd in het dagelijks leven verkoper van mobiele telefoons en daarnaast amateur-operazanger. Hij zong zijn eerste opera op 28-jarige leeftijd tijdens een karaokewedstrijd. Daarna trad hij op in Michael Barrymores televisieshow "My kind of Music", waarbij hij £ 8000 won. Door deze prijs kon Potts naar Italië gaan en daar een aantal operatrainingen volgen, waaronder een masterclass bij Luciano Pavarotti.

  Terug in Groot-Brittannië trad Potts op in een aantal semi-professionele opera's en een groot concert met het Royal Philharmonic Orchestra. Zijn carrière kreeg echter een terugslag door een blindedarmontsteking. Tijdens de operatie ontdekten de artsen nog een kankergezwel, dat meteen operatief is verwijderd. Later kreeg hij een fietsongeluk, waarbij hij zijn sleutelbeen brak. Hierna werd hij niet meer gevraagd voor optredens en daarom besloot hij zich op te geven voor het televisieprogramma "Britain's Got Talent".

  Tijdens de eerste ronde op 9 juni 2007 in Cardiff, zong Potts de aria Nessun dorma, uit de opera Turandot van Giacomo Puccini. Hij maakte diepe indruk op de in eerste instantie uiterst sceptische jury (die werd voorgezeten door Simon Cowell)

  In 2008 gaf Paul Potts zijn eerste concert in Nederland, in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

  Discografie

  Singles

  Zie ook

  • Susan Boyle

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing