Petter Alexis Askergren

  • Petter, geboren als Petter Alexis Askergren (Södermalm, Stockholm, 25 mei 1974), is een Zweeds hiphop-artiest. Hoewel Petter in eigen land nog nooit op nummer 1 heeft gestaan, heeft hij toch verscheidene grote hits gehad, waaronder zijn debuutsingle Vinden har vänt (#6 in 1998) en Det går bra nu (#3 in 2006). Petter scoorde wel een nummer 1 hit in Finland met het nummer Stockholm / Helsinki in samenwerking met de Finse rapgroep Fintelligens. Petters debuutalbum Mitt sjätte sinne was goed voor 2 keer platina in Zweden.

    Discografie

    • Mitt sjätte sinne (1998) - 2x Platina
    • Bananrepubliken (1999) - 3x Platina
    • Petter (2001) - Goud
    • Ronin (2004)
    • P (2006) - Goud
    • God Damn It (2007)
    • X-Greatest Hits (2008)
    • En räddare i nöden (2010)

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.