Andrea Berg

 • Andrea Berg, echte naam: Andrea Ferber-Zellen, (Krefeld, 28 januari 1966) is een Duitse schlagerzangeres.

  Levensloop

  Haar carrière begon in 1992. Tot dan toe was ze verpleegster. Nadat een cassettebandje met haar stem erop bij producent Eugen Römer op het bureau kwam, werd haar meteen een platencontract toegeschoven. Slechts een week daarna ging ze de studio al in om haar debuutalbum Du bist Frei in te zingen. Ook haar album Wo liegt das Paradies was een succes, en hiermee scoorde ze de hit Du hast mich 1000 mal belogen.

  In oktober 2001 bracht Andrea Berg het album Best Of uit met twaalf van haar succesvolste liedjes. Het album kreeg vijf keer platina, en het is vandaag de dag (december 2010) 336 weken in de Top 100 vertegenwoordigd (in Oostenrijk, voor 421 weken (december 2010). Totaal zijn er 2 miljoen exemplaren van het Best Of-album verkocht, waardoor het Triple Gold en dubbel platina heeft gewonnen.

  In 2006 bracht ze Splitternackt uit. Du wolltest mich für eine Nacht en Ein Bisschen Wahnsinn zijn bekende hits geworden, evenals Splitternackt. Andrea Berg heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en staat dan ook in de boeken als een van de bekendste schlagerzangeressen aller tijden.

  Andrea is getrouwd geweest met zanger Olaf Henning en uit een eerdere relatie kreeg ze in 1998 haar dochter Lena. Sinds juni 2007 is ze getrouwd met voetbalmanager en hotelier Ulrich Ferber. Ze wonen met dochter Lena en Ulrich zijn twee zoons in Aspach in een landhuis achter hun hotel Sonnenhof.

  Na 17 jaar met Andrea te hebben samengewerkt beëindigt haar producent Eugen Römer op eigen verzoek de samenwerking met haar.

  Met haar nieuwe album Schwerelos bewijst Andrea deze schok te boven zijn gekomen met haar nieuwe producent Dieter Bohlen. In 2011 startte ze haar tour Tausend und eine Nacht.

  Op 24 maart 2011 wint Andrea voor de zesde maal de Echo Award. Dit feestelijk gebeuren zou voor haar bijna geen doorgang gevonden hebben, omdat haar ouders vlak bij haar woning een auto-ongeluk hebben gehad. Andrea keerde daarom direct na de uitreiking huiswaarts.

  Op 6 januari 2012 is Andrea Berg gestart met haar Abenteuer Live tournee. Met deze tour, die haar naar de grote hallen in Duitsland voert, viert ze haar 20-jarige bühnejubileum.

  Het eerste concert vond plaats in de Schleyerhalle in Stuttgart op 6 januari 2012. Dat was bijna een thuiswedstrijd voor Andrea Berg, omdat ze in die regio woonachtig is. Meer dan 220.000 tickets zijn inmiddels al van deze tournee verkocht.

  Op 14 januari 2012 is de dvd Abenteuer opgenomen in de Lanxess Arena in Keulen.

  Andrea Berg ontving op 7 januari 2012 als beste live-artieste (de meeste concerten) de "Krone der Volksmusik".

  Op 11 januari 2014 start Andrea met haar nieuwe tour Atlantis en hiervan verscheen op 6 september 2013 haar nieuwe gelijknamige cd. Haar nieuwe DVD/Bluray Atlantis LIVE is op 22 maart in Keulen opgenomen en is vanaf 18 juli 2014 verkrijgbaar. Het album Atlantis bekroond met dubbel platina.

  Dvd's

  • 2003 - Emotionen Hautnah
  • 2006 - Eine Reise Durch Die Seele, Das große Konzert in Oberhausen
  • 2009 - Zwischen Himmel Und Erde, Das Konzert in der Berliner O² Arena (DVD & Bluray)
  • 2011 - Schwerelos, Thausend und eine Nacht-Tour (DVD & Bluray)
  • 2012 - Abenteuer Live, 20 Jahre Andrea Berg, Live aus die Lanxess Arena Köln (DVD & Bluray)
  • 2014 - Atlantis Live, Live aus die Kölner Lanxess Arena (DVD & Bluray)

  Naast deze lijst van officiële albums heeft Andrea ook nog div. Maxi CD's uitgebracht.

  Foto's

  • Andrea Berg tijdens haar concert in Oberhausen, 26 februari 2011 ©

  • Andrea Berg bij Carmen Nebel, 2 april 2011 ©

  • Andrea Berg met haar show Abenteuer, Köln 14 januari 2012 ©

  • Andrea Berg tijdens haar show Atlantis, Oberhausen 8 maart 2014 ©

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.