Twisted Sister

  • Twisted Sister is opgericht in december 1972 te Long Island, New York en is één van de eerste Amerikaanse hairmetal-bands ter wereld. Ze worden bekend door de hits 'I wanna rock' en 'We're not gonna take it' (later gebruikt in de film 'Iron Eagle' in 1986), beide van de LP 'Stay Hungry'.

    Bandleden

    • Dee Snider - Zang (15-03-1955)
    • Jay Jay French - Gitaar (20-07-1952)
    • Eddy 'Fingers' Ojeda - Gitaar (05-08-1955)
    • Mark 'The animal' Mendoza" Basgitaar (05-08-1955)
    • A.J. Pero: Drums (1959-2015)

    De zanger Dee Snider komt pas in 1976 bij de band.

    Biografie

    De band speelt hoofdzakelijk in bars en clubs. Zij willen niet als achtergrondmuziek fungeren, adopteren de extravagante glamrock stijl en brengen zware, in het gehoor liggende songs. Dit veroorzaakt bij het publiek in het begin voor verwarring over de muzikale richting van de band. Niet lang, want begin jaren 80 winnen ze aan populariteit door hun ruige optredens én door videoclips, waarvan I Wanna Rock het meest opvalt.

    Aan het eind van de jaren 80 gaat de groep uit elkaar, de zanger Dee Snider ondergaat een operatie aan zijn stembanden en vormt de band Desperado. Na veel verschillende muzikale avonturen wordt in 2002 de groep Twisted Sister en Dee Snider weer bij elkaar gebracht.

    Op 20 maart 2015 werd bekend dat de drummer van de band, A.J.Pero was overleden in zijn slaap. Hij was op dat moment op tournee met Adrenaline Mob.

    Optredens in Nederland en België

    Nederland

    • Paradiso, Amsterdam, in 1983
    • Stadsgehoorzaal Leiden, in 1984 (met Metallica in het voorprogramma)
    • Jaap Eden Hal , Amsterdam, 1985 "Come Out And Play"Tour met Loudness als voorprogramma
    • Wâldrockfestival in Bergum, 2004
    • Arrow Rock Festival in Nijmegen, 2008.
    • Bospop in Weert, 2010

    België

    • Heavy Sound Festival in Poperinge, 1984
    • Vorst Nationaal(Accept+ Twisted Sister +Dokken)in Brussel, 1986
    • Graspop Metal Meeting in Dessel, 2012
    • Graspop Metal Meeting in Dessel, 2013
    • Alcatraz Hard Rock & Metal Festival in Kortrijk, 2014

    Discografie

    • 1979 - I'll Never Grow Up Now (single)
    • 1980 - Bad Boys Of Rock & Roll (single)
    • 1981 - Rough Cutts (EP)
    • 1982 - Under the blade
    • 1983 - You can't stop Rock 'N' Roll
    • 1984 - Stay Hungry
    • 1984 - Live at Hammersmith (live)
    • 1985 - Come out and play
    • 1985 - Under the blade (remix)
    • 1987 - Love is for suckers
    • 1992 - Big hits and nasty cuts (compilatie)
    • 1999 - Club Daze 1: The Studio Sessions (compilatie)
    • 2001 - Club Daze 2: Live in the bars (live-compilatie)
    • 2002 - The Essentials
    • 2004 - Still Hungry
    • 2005 - Live at Wacken: The Reunion (live)
    • 2006 - A Twisted Christmas

    Video's

    • 1984 - Stay Hungry
    • 1984 - I want to rock
    • 1985 - Come out and play

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.