Winger

 • Winger is een Amerikaanse Hardrockband.

  Beginperiode

  Winger werd in de jaren tachtig gevormd door Kip Winger. Kip Winger begon Winger na een lange muzikale jeugd. Samen met bands als Motley Crue, Poison, Aerosmith en Dokken was Winger één van de bekendste Hair metal-bands uit de jaren 80 van de twintigste eeuw. Kip Winger die altijd had geluisterd naar bands als Alice Cooper en Jethro Tull werd frontman, zanger, bandleider en bassist. Reb Beach werd leadgitarist, Paul Taylor speelde keyboard en rythmgitaar in de band en samen met drummer Rod Morgenstein was de band compleet. De samenstelling van de band is altijd hetzelfde gebleven maar eens in de zoveel tijd werd Reb Beach vervangen omdat hij ook mee op tour ging met Whitesnake en Alice Cooper. Ook is Paul Taylor wel eens vervangen door gitarist John Roth, dit was eind jaren 90 omdat Paul Taylor er waarschijnlijk even genoeg van had.

  Doorbraak

  Winger kwam eerst niet echt van start maar later werd Winger populair met ballads als "Headed For A Heartbreak" en "Miles Away" maar ook werden oude trouwe Hardrock en Glam Metalnummers zoals "Seventeen" en "Easy Come, Easy Go" erg gewaardeerd. Ook het nummer "Madalaine" werd erg populair mede door het akoestische intro. De kwaliteiten van de band werden alsmaar groter. Rod Morgenstein begon grote omgebouwde drumstellen te gebruiken en zat soms geheel verborgen achter zijn drums (gemonteerd op een frame), omdat dit er zo veel waren. Ook de bekendheid van gitarist Reb Beach bleef niet weg, zo kreeg hij zijn eigen signature gitaarlijn bij het gitaarmerk Ibanez. De zogenaamde gitaar, de Ibanez RBM (Reb Beach Model) was een stratocaster achtige gitaar met bij de brug een stuk uit de body, ook werden er veel elektronische veranderingen aangebracht. Niet alle bekendheid van Reb is te danken aan zijn tijd in Winger aangezien hij ook bij Alice Cooper en Whitesnake heeft gespeeld. Ook Kip Winger speelde bij Alice Cooper en zo hebben zij elkaar dan ook ontmoet. De band maakte goede shows met heftige gitaarsolo's en mooie podia. Ook kwam Kips gedrag overeen met dat van Van Halen-zanger David Lee Roth. Zo kwamen er vaak lenige sprongen en trucs met Kip's basgitaar voor. Ook is de zogenaamde Kip Winger "hairflip" erg populair. Dit was het moment waarop Kip Winger zijn haar achterover sloeg wat hij vooral erg vaak doet in clips.

  Heden

  Anno 2008 speelt Winger nog steeds. Ook doet frontman Kip Winger solowerk. Zo stond hij nog op het B.B. King-festival in New York. De band heeft nog steeds dezelfde bezetting en is nog steeds populair. Ondanks dat de jaren bij MTV nu voorbij zijn blijft Winger vooral in de Verenigde Staten populair. Paul Taylor is inmiddels vervangen door John Roth die nu een officieel lid van de band is.

  Externe link

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing