Hollywood Undead

 • Hollywood Undead is een rockband, opgericht in 2005 in Los Angeles (Californië) Verenigde Staten. De band begon met zeven leden, na wat onenigheid in de band is Shady Jeff echter uit de band gezet. In 2008 heeft de band haar debuutalbum Swan Songs uitgebracht. In 2010 verliet een ander lid, Deuce, de band. De band telt momenteel zes leden: Charlie Scene, Da Kurlzz, Funny Man, J-Dog, Johnny 3 Tears en Danny.

  Biografie

  Hollywood Undead bestaat uit: Jorel Decker (J-Dog), George Ragan (Johnny 3 Tears), Jordon Terrell (Charlie Scene), Dylan Alvarez (Funny Man A.K.A King Kong) en Matthew Busek (Da Kurlzz). Aron Erlichman (Deuce A.K.A Tha Producer) was mede-oprichter van de band maar heeft inmiddels de band verlaten. De bandleden kennen elkaar al hun hele leven. Alle leden hebben voor Hollywood Undead in andere bands gezeten.. Ze rappen over seks, drugs, alcohol en vrouwen scoren, zoals in hun nummers 'Everywhere I go' en 'No Other Place'. Maar ze hebben het ook over de minder leuke kanten van het leven: verslaving, liefdesverdriet, depressies en zelfmoord, zoals in de nummers 'Black Dahlia', 'The Diary' en 'Young' . De band heeft vooral fans in de leeftijd van 12-25 jaar.

  In het voorjaar van 2010 werd bekend dat Deuce de band had verlaten, waarschijnlijk na een ruzie met de andere leden. Hij bracht een disstrack uit, genaamd "Story of a Snitch" (op de muziek van Airplanes, een liedje van B.o.B.) richting Hollywood Undead en sloot zich aan bij een andere band, genaamd 9lives. Op 8 april 2011 vind de release van hun 2e studio-album 'American Tragedy' plaats, met hun singles 'Been To Hell' en 'Hear Me Now'.

  In 2013 verscheen Notes From the Underground, hun derde studio-album. Deze bereikte een zeer hoge plaats en was erg gewild bij fans. Het was een van hun beste albums ooit. Twee jaar later, in 2015, kwam hun vierde studio-album Day of the Dead uit. Hier verschenen nummers op die iets anders klonken dan hun eigen sound. Deze zijn overigens wel goed uitgepakt bij de fans.

  Reizen

  Hollywood Undead is een paar keer in Nederland geweest. Op 16 februari 2009 kwamen ze voor het eerst, in de Melkweg (Oude zaal), Amsterdam om daar een concert te geven. Op 1 juni 2009 stonden ze in de tentstage op het Pinkpop festival. Op 3 juni 2009 stonden ze weer in de Melkweg, deze keer in 'The Max'. 15 december 2009 gaven ze nog een concert in de Melkweg (Oude zaal). Op 9 juni 2011 stond Hollywood Undead weer in de Melkweg, in de zaal 'The Max'. En voor het laatst op 26 november 2014, wederom in de Melkweg (Oude zaal).

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing