Arrested Development

  • Arrested Development is een Amerikaanse hiphopgroep uit Atlanta, die met Afrocentrisch maatschappelijk geëngageerde teksten een alternatief wil zijn voor gangsta rap.

    De groep werd in 1988 opgericht door rapper Speech (Todd Thomas) en DJ Headliner (Timothy Barnwell), studiegenoten van de kunstacademie in Atlanta. Het eerste album uit 1992, 3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life Of..., werd vier keer platina in hun thuisland en bevat de hitsingles "Tennessee", "People Everyday" en "Mr. Wendal". Een jaar later ontving de groep twee Grammy Awards in de categorie Beste Rap Album en Beste Nieuwkomer en werden ze uitgeroepen tot Band van het Jaar door het muziektijdschrift Rolling Stone.

    In 1994 bracht de groep het album Zingalamaduni uit, dat het succes van hun debuut niet kon evenaren. Arrested Development ging in 1996 uiteen. De band hergroepeerde in 2000, echter zonder DJ Headliner, en bracht sindsdien vier studioalbums uit.

    Discografie

    • 1992: 3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life Of...
    • 1993: Arrested Development Unplugged
    • 1994: Zingalamaduni
    • 2000: Da Feelin' EP
    • 2002: Heroes of the Harvest
    • 2004: Among The Trees
    • 2006: Since The Last Time
    • 2010: Strong

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.