Tigerlilly

La Roux

 • La Roux is een Brits electropop-duo, bestaande uit zangeres Elly (Eleanor) Jackson en de met bands als Faithless geassocieerde producer Ben Langmaid. De bandnaam is een verbastering van het Franse La Rousse ("de rosse"), wat betrekking heeft op de haarkleur van Jackson. Hoewel zij in het project min of meer alleen naar buiten treedt, en Langmaid meer op de achtergrond blijft, wil La Roux uitdrukkelijk niet als soloact of als band gezien worden.

  Bandleden

  Elly Jackson

  Eleanor "Elly" Jackson (8 maart 1988) is een dochter van de Engelse actrice Trudie Goodwin.

  Haar eerste interesse in muziek draaide rond volksmuziek. Ze was bijzonder geïnteresseerd in de muziek van Carole King en Nick Drake van wie ze de muziek ontdekte in de platencollectie van haar ouders. Haar eerste muzikale voorkeur bestond uit muziek van o.a. Joni Mitchell. De muzieksmaak van Jackson veranderde gedurende haar tienerjaren, toen ze meer en meer interesse ging tonen in de rave scene.

  Een 'knipperlichtrelatie' van Jackson gedurende vijf jaren was de inspiratiebron voor het debuutalbum van La Roux.

  Tijdens de uitreiking van de NME 2009 Awards in de O2 Academy in Brixton, op 25 februari 2009 zong Jackson samen met Franz Ferdinand het nummer Call Me van Blondie.

  Ben Langmaid

  Langmaid, die liever op de achtergrond blijft, is een in Londen woonachtige producer en componist, die in het verleden betrokken is geweest bij andere muziekprojecten, en in La Roux zijn passie heeft gevonden voor echte jaren 80 electropopmuziek.

  Muziekstijl

  Het geluid van La Roux wordt in eerste lijn in verband gebracht met de Britse synthpop-band uit de vroege tot midden jaren 80 zoals Depeche Mode, The Human League, Yazoo en Eurythmics. Met de laatste laat zich ook het androgyne uiterlijk van Jackson in verband brengen.

  Amerika

  Na ongeveer driekwart jaar na de release in andere landen stijgt Bulletproof ineens enorm in Amerika. Uiteindelijk heeft het nummer het 27 weken volgehouden, met de 8e plaats als hoogste notering.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.