Ciara featuring Young Jeezy

 • Jay Jenkins (Columbia (South Carolina), 28 september 1977) is een Amerikaanse rapper. Hij is bekend geworden onder de artiestennamen Young Jeezy en Lil J. Young Jeezy behoord ook tot de rapgroep United Streets Dopeboyz of America beter bekend als (USDA) en hij was een voormalig lid van Boyz n da Hood. Hij is zijn carrière begonnen in 2001 bij een onafhankelijk label waarna hij in 2005 lid is geworden van Boyz N Da Hood. Datzelfde jaar kwam ook zijn debuutalbum uit Let's Get It: Thug Motivation 101. De track Soul Survivor bracht hij ook in een single uit die samen met Akon die in de top tien terecht kwam in de Verenigde Staten.

  In 2006 volgde zijn volgende album The Inspiration, en The Recession volgde in 2008.

  Privé leven

  Jay Jenkins werd geboren in Columbia, South Carolina, waarna hij op vroege leeftijd naar Atlanta, Georgia verhuisde, toen hij nog een peuter was. In een interview met het Amerikaanse tijdschrift XXL magazine, beschreef hij zijn jeugd als "leeg". In 1994 zat hij negen maanden vast in een Boot Camp in Savannah, Georgia voor het in bezit zijn van drugs.

  Hitnotaties

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.