Milow

 • Milow (Borgerhout , 14 juli 1981), geboren als Jonathan Ivo Gilles Vandenbroeck, is een Belgische singer-songwriter. De zanger is bekend van zijn hits You don't know, Ayo technology, You and me (In my pocket) en Little in the middle en was de grote winnaar van de Music Industry Awards (MIA's) 2007, 2009 en 2011.

  Biografie

  Milow werd voor het eerst gehoord op Humo's Rock Rally 2004. Daar stootte hij onmiddellijk door tot de finale, maar een podiumplaats miste hij net. De jury noemde zijn cover van Bruce Springsteens Thunder Road de beste van de jongste editie en oordeelde dat zijn nummer You Don't Know tot de sterkste drie van de wedstrijd behoorde.

  In januari 2006 bracht Milow zijn eerste cd uit. The Bigger Picture werd opgenomen in eigen beheer, met behulp van producer Nigel Powell. Om de cd op te nemen werd er beroep gedaan op gastmuzikanten, waaronder Sergej Van Bouwel (Absynthe Minded), Frederik Sioen en Johannes Verschaeve (The Van Jets).

  In hetzelfde jaar, 2006, haalde zijn single One of it De Afrekening. In januari 2007 komt de single You don't know ook binnen in De Afrekening waar het drie weken lang op nummer 1 genoteerd staat.

  Begin november kwam zijn single Dreamers and Renegades uit, welke na minder dan een week airplay 'hotshot' van Studio Brussel werd. De single was de voorloper van Milows nieuwe album, Coming of Age, dat vanaf 1 februari 2008 in de rekken lag. Milow stelde dit nieuwe album voor op 6 februari 2008 in Het Depot te Leuven.

  De krant De Standaard heeft Milow een plaats op zijn weblog aangeboden. Op Off The Record bracht Milow verslag uit over het producen van zijn platen en hij schrijft geregeld over zijn leven als singer-songwriter.

  Op 28 juni 2007 opende Milow Rock Werchter in de Piramid Marquee.

  Op 1 februari 2008 bemachtigde Milow drie van de MIA's van 2007. Twee publieksprijzen: voor beste song en voor beste videoclip. De muzieksector riep hem uit tot beste doorbraak.

  Op 7 juni 2008 opende Milow TW Classic en op 13 juli 2008 opende hij Werchter Boutique. Hiermee werd hij de eerste artiest ooit die op alle drie de festivals van Werchter speelde.

  In september 2008 bracht hij een eigen, akoestische versie van de single Ayo Technology uit. Het is een cover van de gelijknamige single uit 2007 van 50 Cent, Justin Timberlake en Timbaland. De single haalde goud in België, Denemarken, Zweden en Zwitserland. In Duitsland werden van de single 300.000 exemplaren verkocht, wereldwijd meer dan een half miljoen. Het leverde Milow een eerste platina award op. Het album "Milow" behaalde tevens in Zwitserland en Duitsland de goudstatus.

  Op 24 december 2008 speelde Milow live op de Grote Markt in Breda voor het publiek van de Nederlandse versie van het Glazen Huis in het kader van de 3FM-actie 'Serious Request'.

  Op 6 februari 2009 bemachtigde Milow vijf MIA's. Hij was daarmee de grote winnaar van de uitreiking van de MIA's van 2008. Milow ontving de prijzen in de categorieën beste soloartiest, beste videoclip, beste pop, beste song en beste download. In de zomer van dat jaar kreeg hij met het nummer ayo Technology een vermelding in het Amerikaanse blad Time Magazine.

  Op 12 februari 2009 had hij tijdens een opkomende sneeuwstorm een ongeval met een huurauto in IJsland, waar hij was voor de opname van een videoclip voor de single Out of my hands. De wagen was total-loss, maar er was geen slachtoffer. Op 7 juli 2009 brandde z'n tourbus uit langs de Duitse snelweg maar niemand raakte gewond.

  Op 29 september 2009 heeft Milow een wereldrecord gevestigd door muziek te maken op de bodem van de Pyhäsalmi-mijn in Finland. Dit concert vond plaats op 1430 meter onder de zeespiegel.

  Op 16 december 2009 kondigde Milow aan dat binnen afzienbare tijd zijn eerste single in Canada uitgebracht zou gaan worden. Dit werd als groot nieuws gebracht, vooral omdat Milow in zijn nummer Canada van het album Coming of Age zingt dat het zijn droom is om ooit in Canada op te treden. Deze droom maakte hij vervolgens waar in september 2010.

  Eind januari 2010 maakte Milow bekend dat hij een duet-versie van zijn nummer Out of My Hands had opgenomen met de Noorse zangeres Marit Larsen.

  In april 2011 kwam het nieuwe studioalbum uit: North and South. Het album kwam mede tot stand met medewerking van Tony Masrati en Dave Kutch. Beide bekend van grote artiesten als Beyonce en Jason Mraz.

  Op 10 december 2011 bemachtigde Milow nog maar eens drie MIA's wat hem in totaal reeds op 11 beeldjes brengt. Hij was daarmee de grote winnaar van de uitreiking van de MIA's van 2011. Milow ontving de prijzen in de categorieën beste soloartiest, beste pop en beste live-act.

  Op 1 juli 2012 speelde Milow op Rock Werchter. Hij was afsluiter van The Barn.

  Op 2 oktober 2012 speelde hij voor het eerst in Azië, namelijk in Peking (China).

  Milow won bij de Music Industry Awards 2012 in de categorie beste popartiest.

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.

google remarketing