Restless Heart (Video)

Peter Cetera

 • Peter Paul Cetera (Chicago, Illinois, 13 september 1944) is een Amerikaans zanger, liedjesschrijver en bassist. Cetera is vooral bekend geworden als zanger uit de band Chicago maar ook voor het repertoire uit zijn solocarrière.

  In Nederland

  De nummers van Chicago waarin Peter Cetera zong kwamen hoog in de Nederlandse Top 40 te staan. "If You Leave Me Now" behaalde in 1976 de eerste plaats en verbleef 16 weken in de Nederlandse Top 40. "Baby What A Big Surprise" behaalde in 1977 de derde plaats en bleef 9 weken in de lijst. In Nederland had hij uit zijn solocarrière maar één hit behaald, namelijk "Glory Of Love" uit 1986. Deze verbleef 7 weken in de lijst en behaalde als hoogste de 21ste positie. "Glory Of Love" is vooral bekend geworden doordat het een onderdeel was van de soundtrack van The Karate Kid 2, een film uit 1986. Verder heeft hij nog veel meer hits gehad, die vooral in de tijd bij Chicago werden gemaakt.

  Solo Discografie

  Singles

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.