Teena Marie

 • Marie Christine Brockert (Santa Monica, 5 maart 1956 - Pasadena, 26 december 2010), beter bekend als Teena Marie en ook wel Lady T genoemd,

  Biografie

  Brockert begon op haar achtste aan haar professionele zangcarrière.

  In 1979 werd haar debuutalbum, getiteld Wild & peaceful, uitgegeven. Het nummer "I'm a sucker for your love", afkomstig van dit door James geproduceerde album, werd haar eerste hit.

  In 1982 spande Brockert een rechtszaak aan tegen Motown, die tot gevolg had dat platenlabels artiesten niet meer contractueel mochten vasthouden als hun platen niet worden uitgebracht.

  Ze bereikte succes - ook bij het zwarte publiek - met de single "Lovergirl", die in 1984 veel gedraaid werd op de radio en de vierde plaats bereikte in de Amerikaanse hitlijst.

  In de jaren negentig hield Brockert zich meer met de opvoeding van haar dochter bezig dan met haar muzikale carrière, maar in 2004 maakte zij een comeback met het album La Doña.

  In 2004 kreeg ze een zwaar schilderij op haar hoofd tijdens haar nachtrust in een hotel. De hersenschudding zou de rest van haar leven beïnvloeden. Op 27 december 2010 werd Teena Marie dood gevonden door haar dochter. Ze was overleden in haar slaap in haar huis in Los Angeles. De doodsoorzaak is een week later vastgesteld. (natuurlijke dood) Bij haar uitvaart waren onder meer Stevie Wonder, Smokey Robinson, Shanice en Deniece Williams aanwezig. Ze ligt begraven aan de Forest Lawn Memorial Park (Hollywood Hills).

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.