Metal Church

  • Metal Church is een heavymetalband uit het Amerikaanse Seattle. De band is opgericht door gitarist Kurdt Vanderhoof. Op de eerste 2 albums was David Wayne de zanger. Hij werd vervangen door Mike How, die drie albums met de band maakte. Mike How werd op zijn beurt weer vervangen door David Wayne. David werd na een live-album en een nieuw studio-album vervangen door Ronny Munroe. Op 10 mei 2005 overleed David Wayne aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Op 4 juni 2005 speelde band alweer op het metalfestival Wâldrock in Burgum.

    Op 7 juli 2009 liet de band op eigen website weten ermee te stoppen.

    Bandleden

    • Mike Howe - Zang
    • Kurdt Vanderhoof - Gitaar
    • Rick van Zandt - Gitaar
    • Steve Unger - Basgitaar
    • Jeff Plate - Drums

    Voormalige bandleden

    • David Wayne - Zang
    • Craig Wells - Gitaar
    • John Marshall - Gitaar
    • Duke Erickson - Basgitaar
    • Kirk Arrington - Drums
    • Jay Reynolds - gitaar
    • Ronny Munro - Zang

    Discografie

    • Metal Church - 1984
    • The Dark - 1986
    • Blessing In Disguise - 1989
    • The Human Factor - 1991
    • Hanging In The Balance - 1993
    • Live - 1998
    • Masterpeace - 1999
    • The Weight Of The World - 2004
    • A Light In The Dark - 2006
    • This Present Wasteland - 2008
    • Generation Nothing - 2013

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.