Jaromír Nohavica

  • Jaromír Nohavica (* 7 juni 1953, Ostrava) is een Tsjechische singer-songwriter. In eerste instantie begon Nohavica zijn muziekcarrière als tekstschrijver voor andere artiesten, maar vanaf 1982 treedt hij zelf op. Nohavica speelt gitaar en accordeon.

    Discografie

    Albums

    • 1988 – Darmoděj
    • 1989 – Osmá barva druhy (als Cassette en in 1994 als CD)
    • 1990 – V tom roce pitomém
    • 1993 – Mikymauzoleum
    • 1994 – Tři čuníci
    • 1995 – Darmoděj a další
    • 1996 – Divné století
    • 1998 – Koncert
    • 1998 – 3x Jarek Nohavica
    • 2000 – Moje smutné srdce
    • 2003 – Babylon
    • 2006 – Pražská pálená
    • 2006 – Doma
    • 2006 – Od Jarka pod stromeček
    • 2007 – Box 4 CD
    • 2008 – Ikarus
    • 2008 – Z pódia
    • 2009 – V Lucerně
    • 2009 – Virtuálky
    • 2009 – Platinová kolekce
    • 2010 – Virtuálky 2
    • 2010 – Adventní koncert
    • 2012 – Virtuálky 3
    • 2012 – Tak mě tu máš
    • 2012 – Koncerty 1982 a 1984
    • 2012 – Půlnoční trolejbus

    EP’s

    • 1985 – Cesty
    • 1988 – Písně pro V.V. (2 EP’s)

    Trivia

    • Jaromír Nohavica is een fervent aanhanger van de Tsjechische voetbalclub FC Baník Ostrava.
    • Samen met de Tsjechische band Čechomor en zanger Karel Phílal speelt Nohavica in de film Rok Ďábla (vertaald: het jaar van de Duivel) van Petr Zelenka.

    Externe links

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.