JR Ewing

  • J.R. Ewing is een personage uit de Amerikaanse soapserie Dallas. De rol werd vertolkt door Larry Hagman van aan de start van de serie tot aan het einde. J.R. was het enige personage dat in alle afleveringen te zien was, al waren er wel twee afleveringen waar Hagman niet in speelde maar een acteur de rol over nam en een masker op had na een schotwonde, dit was omdat Hagman in onderhandeling was over een nieuw contract.

    J.R. is een harde zakenman die voor niets terugdeinst om zijn doel te bereiken. Aanvankelijk was J.R. bedoeld als een grote bijrol maar al snel werd zijn personage zo populair dat hij de hoofdrol kreeg. In 1980 werd zijn personage neergeschoten wat zorgde voor de Who shot J.R.?-mania. Na het einde van de serie nam hij de rol opnieuw op voor twee televisiefilms in 1996 en 1998 en in het eerste seizoen van de nieuwe serie die in 2012 werd uitgezonden en in zes afleveringen van het tweede seizoen. Hagman overleed in november 2012.

    Externe link

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.