Jermaine Jackson

 • Jermaine LaJaune Jackson (Gary, Indiana, 11 december 1954) is een Amerikaans zanger en basgitarist. Hij is vooral bekend als broer van Michael en één van de leden van The Jackson 5.

  Hij verliet deze groep toen The Jackson 5 de platenmaatschappij Motown verliet, omdat hij loyaal wilde zijn aan Motown zo maakt hij bekend in de documentaire The Jacksons A Family Dynasty. Later begon hij een solocarrière. Zijn grootste hit was When the rain begins to fall, een duet met Pia Zadora, dat in onder meer Nederland de nummer 1-positie behaalde.

  Jackson heeft zeven kinderen:

  • Jermaine Lajaune "Jay" Jr. (27 januari 1977), Autumn (1978) en Jaimy (1987), met Hazel Gordy, dochter van Berry Gordy
  • Jeremy Maldonado (1986) en Jourdynn Michael (1989), met Maldonado
  • Jaafar (1996) en Jermajesty (2000), met Alejandra Genevieve Oaziazia

  Jermaines jongste twee zonen wonen in het huis van de Jacksonfamilie te Encino.
  In 1989 bekeerde hij zich tot de islam en nam de naam Muhammed Abdul-Aziz aan.

  Jackson nam in 2007 deel aan het Britse Celebrity Big Brother, hij eindigde als nr. 2 in de finale (2007). In 2008 zong hij weer een nummer in. Voor het Britse breakbeatduo Plump DJs was hij te gast op het nummer Theme X.

  Op 25 juni 2009 was Jackson wereldwijd in het nieuws toen hij tijdens een persconferentie bekend maakte dat zijn jongere broer Michael om 14.26 uur plaatselijke tijd in Los Angeles op 50-jarige leeftijd overleden was aan een hartstilstand.

  Tijdens de herdenkingsceremonie van zijn overleden broer Michael op 7 juli 2009 in het Staples Center in Los Angeles droeg onder andere hij de kist van Michael. Als eerbetoon aan Michael zong hij, kort nadat Brooke Shields zei dat dit Michaels favoriete nummer was, het nummer Smile uit de film Modern Times van Charlie Chaplin uit 1936.

  Op 22 februari 2013 keurde de rechtbank van Los Angeles zijn verzoek tot naamwijziging goed. Jermaine Jackson, voortaan Jermaine Jacksun, wilde om artistieke redenen 'Jacksun' heten.

  Discografie

  Radio 2 Top 2000

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.