Ciara Sotto

 • Ciara Princess Harris (Austin, Texas, 25 oktober 1985) is een Amerikaanse zangeres.

  Biografie

  Omdat haar vader militair van beroep was, is Ciara opgegroeid op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten en ook in Duitsland. Ze heeft gewoond in New York, Californië, Arizona en Nevada voor ze in Austin terechtkwam.

  Ze wilde al van jongs af aan zangeres worden. Ze werd lid van een meidengroep, schreef liedjes, verliet de meidengroep weer en vond een muziekpartner in de producer Jazze Pha.

  Samen met Sean Garrett (ook bekend van Ushers Yeah!) schreef Ciara Goodies en nadat de producer Lil' Jon de demo gehoord, werd het al snel opgenomen en in de zomer van 2004 uitgebracht. In 2006 bracht ze Ciara: The Evolution uit, wat geen succes was in Nederland. Get Up, een lied van het album Ciara: The Evolution, werd de soundtrack van de film Step Up. In 2009 keerde ze na lange tijd terug in de Nederlandse hitlijsten met de single "Takin' back my love" met Enrique Iglesias en met "Love Sex Magic", de Europese leadsingle met Justin Timberlake van haar 3de studioalbum Fantasy Ride. In 2013 kwam haar 5de studioalbum uit Ciara en werd goed verkocht in Amerika, minder in Europa. Ze heeft ook met haar 5de studioalbum singles uitgebracht zoals: I'm Out, Body Party en Sophomore

  Ciara is sinds oktober 2013 verloofd met rapper Future. In 2014 beviel ze van hun eerste zoon, en later dat jaar gingen ze weer uit elkaar.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.