Leehom Wang;Mindy Quah

 • Lee-Hom Wang (Rochester, 17 mei 1976) (jiaxiang: Guangdong, Panyu) of Wang Leehom zoals hij meestal op het internet wordt genoemd, is een Chinese zanger en R&B-artiest uit Amerika. Zijn voorouders kwamen uit de Chinese provincie Guangdong en woonden in een buitenwijk in Kanton. Zijn ouders komen uit Taiwan.

  De zanger is zeer beroemd in Taiwan, China, Maleisië, Hongkong, Singapore, Japan, Thailand en in de rest van Zuidoost-Azië. Hij wordt vaak gevraagd om in reclamefilmpjes te spelen. Hij spreekt vloeiend Engels, Mandarijn, Japans en Frans, ook spreekt hij Kantonees en Thai. Hij studeerde muziek en Asian Studies op het Williams College. Daarnaast studeerde hij 2 semesters op het Berklee College of Music.

  Artiest

  In 1995 ondertekende hij een contract bij een Taiwanese platenmaatschappij. Hij heeft een substantiële invloed gehad in de groei van de Chinese muziekindustrie.

  Wang Leehom kan op tien verschillende muziekinstrumenten spelen, waaronder de piano, drumstel, gitaar, basgitaar, viool, vibrafoon, harmonica, erhu, xun en andere instrumenten. Hij verklaart grote interesse in de Chinese cultuur te hebben en daarom verwerkt hij vaak Chinese muziek in zijn liedjes. De meeste van zijn videoclips zijn Chinees getint door bijvoorbeeld elementen uit een Peking-opera en Chinese dansers te gebruiken. In veel liedjes rapt hij en wordt er over liefde gezongen. Meestal zingt hij Chinees, soms zingt hij ook Engels en Japans.

  Albums

  Liedjes waarin hij meezong

  • We Are Ready
  • Stand Up!
  • Beijing huanying ni

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.