Cathedral Song

Tanita Tikaram

 • Tanita Tikaram (Münster, 12 augustus 1969) is een Brits zangeres. Ze werd geboren in Duitsland toen haar vader daar gestationeerd was als officier in het Britse leger. Haar vader was van Indische en Fidji afkomst, terwijl haar moeder van Maleisische oorsprong was. Tikaram heeft tot haar twaalfde op de Kent School (Waldniel) gezeten, gevestigd in een oud klooster. Toen ze 12 jaar was verhuisde het gezin naar Basingstoke in Engeland. Haar broer Ramon Tikaram is acteur.

  Tikaram werd beroemd met de nummers Good Tradition en Twist in My Sobriety, die in veel landen klassiekers zijn geworden. De nummers waren afkomstig van haar debuutalbum, Ancient Heart, dat in 1988 uitkwam. Ze bracht daarna nog een paar singles uit, maar bij het grote publiek is haar latere werk minder bekend. Maar ze bleef veel publiek trekken mede door haar crossover muziek tussen pop en folk.

  In een Brits populair muziektijdschrift werd ze destijds omschreven als Lloyd Cole with a wig.

  In 1995 besloot ze na het uitbrengen van haar vijfde album en tour het rustig aan te gaan doen. Ze ging wat reizen en acteerde hier en daar eens wat. Dat leidde uiteindelijk tot het zesde album The Cappuccino Songs, dat in 1998 werd uitgebracht. Ze trad dat jaar zes keer op, waaronder tweemaal voor een Amnesty International Benefit. Daarna trok ze zich opnieuw terug van de voorgrond. In 2005 keerde Tikaram terug in de aandacht door het uitbrengen van een nieuw album, Sentimental genaamd en zeven jaar later met Can't go back dat succesvol was in België.

  Discografie

  Singles

  Radio 2 Top 2000

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.