Bob Sinclar

 • Bob Sinclar, echte naam Christophe Le Friant (10 mei 1969) is een Franse producer, dj, remixer en mede-eigenaar (met DJ Yellow) van het platenlabel Yellow Productions.

  Biografie

  Sinclar begon als dj in 1986, toen hij slechts 18 jaar oud was, gespecialiseerd in funk en hiphop, onder de naam Chris The French Kiss. Zijn eerste club hit was Gym & Tonic, een samenwerking met Thomas Bangalter van Daft Punk, met illegaal genomen stemmen van een Jane Fonda fitness band.

  De naam Bob Sinclar is gebaseerd op een karakter van Philippe de Broca's film Le Magnifique.

  Sinclar is bekend vanwege het populair maken van de "Franse smaak" van house, met stevig gebruik van samples en gefilterd disco strings. Zijn nummer Feel for you, een ode aan de Franse musicus Cerrone, van zijn tweede album Champs Elysées, behaalde de negende plaats in de Engelse hitlijst. Op de track Darlin' werkte hij samen met zanger James "D-Train" Williams.

  Sinclar heeft ook gewerkt onder verschillende pseudoniemen. Onder de aliases The Mighty Bop en Reminiscence Quartet maakte hij hiphop- en acid jazz-platen. Hij creëerde ook het Africanism All Stars project, waar een aantal artiesten gezamenlijk house muziek produceren in combinatie met latin, jazz, african en tribal smaken.

  Zijn grootste succes kwam eind 2005 met de nummer 1-hit Love Generation die hij samen met Gary Pine uit had gebracht, waarmee hij op nummer 48 van de lijst van succesvolste hits in de Nederlandse Top 40 allertijden belandde. In de Vlaamse Ultratop 50 stond Love Generation met 39 weken erg lang genoteerd. Alleen Rood stond nog langer genoteerd (46 weken) in de geschiedenis van de hitlijst. Na het succes van Love Generation was Bob Sinclar ook nog succesvol met de nummers World, hold on (Children of the Sky) en Rock This Party (Everybody Dance Now) (samen met Cutee-B).

  In november 2006 kwam de single Tennessee feat. Farrell Lennon uit. De daaropvolgende single van Sinclar is "What I Want", samen met Fireball. En in december van 2007 is alweer zijn nieuwe single gelanceerd samen met Steve Edwards het nummer" Together".

  Prijzen

  Erkenning voor zijn werk kreeg Bob Sinclar op 14 oktober 2006 met de Belgische TMF Award Best Dance International. Hij werd verkozen uit een selectie met onder andere DJ Tiësto.

  Discografie

  Singles

  Trivia

  • Een fout die heel veel wordt gemaakt is dat veel mensen Bob Sinclair zeggen, in plaats van Bob Sinclar. Er bestaat echter wel een Bob Sinclair, een Amerikaanse singer-songwriter.
  • Bob heeft in al zijn clips een cameo. In de clip van "Kiss my eyes" hangt zijn portret aan de muur, in "Love Generation" is hij de zwaaiende buur, in "Rock this Party" de man die aanbelt. In "What I want" is hij de Baywatchman en in "World, hold on" de speelgoed-DJ achter een chocolade-koekjes pak.
  • In "Tik Tok" spreekt Sean Paul Bobs naam zelf ook verkeerd uit.
  • In de videoclip van het lied Hello van Martin Solveig is Bob Sinclar zijn tegenstander in een tenniswedstrijd in het toernooi Roland Garros

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.