Melanie C

 • Melanie Jayne Chisholm (Whiston, 12 januari 1974) is een Britse zangeres, die vooral bekend werd als Sporty Spice in de meidengroep Spice Girls. Als soloartiest treedt ze vooral op onder de naam Mel(anie) C.

  Levensloop

  Als jong meisje had Chisholm al belangstelling voor dans en toneel. Op haar middelbare school speelde ze in schoolstukken. Ook ontwikkelde ze een sterke zangstem. Haar ambitie om popster te worden is misschien ontstaan toen ze haar moeder Joan zag optreden in clubs. Toen ze vijftien was had ze haar eerste serieuze relatie, met Ryan Wilson en bleven twee jaar bij elkaar. Ze gingen uiteindelijk uit elkaar omdat Chisholm ging verhuizen en ze op de Doreen Bird Dance School was aangenomen. Hier werkte Chisholm hard en slaagde voor haar examen. Ze deed verschillende audities voor musicals maar werd niet aangenomen. Langzaam vervaagde haar hoop ooit een hoofdrol op West End te vervullen en ze richtte zich op een andere ambitie, het maken van een plaat. Ze deed auditie voor een popgroep die uiteindelijk de Spice Girls zou worden. Hiermee werd Chisholm bekend als Sporty Spice en toerde de hele wereld over en scoorde verschillende nummer 1-hits.

  In 1998 begon ze met een solocarrière. In Nederland scoorde ze, los van de Spice Girls, twee nummer 1-hits in de Nederlandse Top 40: Never Be the Same Again met Lisa 'Left Eye' Lopes (TLC) in 1999 en I Turn to You in 2000.

  Trivia

  • Ondanks het feit dat Chisholm binnen de Spice Girls bekendstond als 'Sporty Spice', kende haar lichaamsgewicht flinke schommelingen, tijdens de Spice Girls-jaren leed ze aan anorexia nervosa en ernstig ondergewicht. Hierop viel ze in een depressie en kwam door de antidepressiva erg veel aan. Eenmaal op haar maximale gewicht had ze maat 14 (Europese maat 42). Ze viel tussen maart en oktober van 2002 weer behoorlijk af en kwam hier tot een gezond gewicht (62), naar eigen zeggen, eigen sportdiscipline.
  • Chisholm kampte tussen april en juni van het jaar 2000 met een hevige depressie. Vele bronnen melden in 2001 een alcoholverslaving als hoofdoorzaak. Dit is door Chisholm nooit officieel bevestigd of tegengesproken. Chisholm maakte op 6 juli 2001 wel bekend dat ze kalmeringsmiddelen en antidepressiva had geslikt om haar depressie de baas te kunnen. Ze verklaarde toen ook dat haar wisselende lichaamsgewicht te wijten was aan de antidepressiva.
  • Haar album Beautiful Intentions uit 2005 is in eigen beheer uitgebracht (Red Girl Records).
  • In april 2007 komt Chisholms vierde soloalbum This Time uit. Het is haar tweede soloalbum onder eigen beheer (Red Girl Records).
  • Op 22 februari 2009 kreeg Chisholm samen met haar ex-partner een dochter.

  Discografie

  Singles

  Zie ook

  • Spice Girls

  Externe links

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.