Almost Easy (Video)

Avenged Sevenfold

 • Avenged Sevenfold (vaak afgekort als A7X) is een Amerikaanse hardrockband uit Huntington Beach, Californië.

  Biografie

  Vroegere jaren tot 2003

  De band is opgericht in 1999. Na het maken van enkele demo's, nam Avenged Sevenfolds hun eerste album, Sounding the Seventh Trumpet, op toen de bandleden nog op een high school zaten. Het werd in eerste instantie in 2001 uitgebracht onder hun eerste label, Good Life Recordings. Toen leadgitarist Synyster Gates zich bij de band aansloot, werd het openingsnummer "To End the Rapture" opnieuw opgenomen met Gates erbij en werd het album opnieuw uitgebracht, nu onder Hopeless Records. Hun volgende album, genaamd Waking the Fallen, werd ook uitgebracht onder Hopeless Records in 2003. Het kreeg een positieve recensie in Rolling Stone magazine. Kort na het album was uitgebracht werd Avenged Sevenfold verbonden aan Warner Bros. Records.

  2004 - 2007

  City of Evil, het derde album, dat werd uitgebracht op 7 juni 2005, bevatte geen metalcore en M. Shadows koos ervoor om het screamen uit dit album te laten, in tegenstelling tot de eerste twee. Ondanks dat M.Shadows bekendmaakte zijn stembanden en keel te hebben beschadigd door verkeerde scream technieken, en daaropvolgend een operatie onderging om de problemen te verhelpen, heeft dat niet geleid tot de verandering in muziekstijl. In hun recente dvd "All Excess" vertelde Mudrock, de producer van Avengeds tweede en derde album, dat Shadows voorafgaand aan Waking the Fallen aangaf een cd te willen maken welke voor de helft bestond uit schreeuwen (Waking the Fallen) en daarna één zonder geschreeuw. Dit leidde tot City of Evil. Echter houdt hij vol dat hij beter kan schreeuwen dan ooit sinds de operatie en zangles van coach Ron Anderson, die heeft gewerkt met verschillende artiesten waaronder Axl Rose en Kylie Minogue.

  2007 - 2009

  In 2006 rondde A7x een complete wereldtournee af, waar zij de Verenigde Staten, Engeland, Europa, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland aandeden. Na het afzeggen van de herfst en winter 2006 tourdata, kondigde de band aan dat ze plannen hadden voor hun vierde studioalbum, getiteld Avenged Sevenfold, met de uitgave gepland op 30 oktober 2007. M. Shadows heeft duidelijk te kennen gegeven dat dit geen City of Evil deel 2 of Waking the Fallen deel 2 zal zijn, maar het zal fans van de beide albums aantrekken terwijl het toch een verrassing zal blijven. Avenged Sevenfold meldde dat het mixen van het album was afgerond begin augustus 2007. De eerste liedjes werden gespeeld op hun Aziatische tour in 2007 waar ze concerten gaven in Indonesië, Singapore en Japan. Op 9 augustus 2007 maakte de band de tracklist bekend op hun MySpace en op 17 augustus gaven zij een filmpje vrij met daarin een deel van het liedje “Critical Acclaim”, samen met de boodschap dat het te koop zal zijn via iTunes als de eerste single van het album op 28 augustus. Het liedje werd ook luisterbaar op hun MySpace. De videoclip voor hun eerste échte single van album, “Almost Easy”, werd toegevoegd aan de Kerrang TV playlist in Engeland op 27 september. Op 17 juli 2007 bracht Avenged Sevenfold hun eerste dvd, All Excess, uit. De dvd bevat een documentaire en live beelden die dateren van 1999 samen met videoclips en de ‘Making of’ de Seize the Day videoclip. De dvd is bij elkaar 156 minuten aan beeld rijk. Voor de uitgave werden er meerdere trailers uitgezonden in de Verenigde Staten.

  In 2008 toerde de band mee met Iron Maiden tijdens het Europese deel van hun Somewhere back in time world tour.

  Ze hebben tussendoor ook nog een nieuwe dvd/album uitgebracht; dit bevatte een live dvd van een concert in Long Beach Californië en een kort nieuw album genaamd "Diamonds In The Rough". Dit werd uitgebracht begin 2009. In 2009 hebben ze ook nog deelgenomen aan Sonisphere Engeland (muziek festival) samen met verscheidene bekende bands als Metallica, Linkin Park en Lamb of God.

  De band was al begonnen met het schrijven van muziek voor een nieuw album, toen op 28 december 2009 drummer The Rev dood werd aangetroffen in zijn woning. Later zou als doodsoorzaak 'medicijnen in combinatie met alcohol' worden vastgesteld.

  2010 - 2011

  Direct na de dood van hun drummer verklaarden de overige bandleden dat de band zou worden ontbonden. Hier kwamen ze op terug omdat zij zelf ook zouden willen dat de band doorging als er iets met hun gebeurde. Mike Portnoy werd als vervanger gevraagd, hij was de favoriete drummer van The Rev. Na opnamen van het album Nightmare) bleef Portnoy bij de band voor optredens, hoewel beiden bleven ontkennen dat hij de vaste vervanger zou zijn.

  In het najaar van 2010 stapte Portnoy op bij zijn eigen band, Dream Theater. En hoewel hij in december nog met Avenged Sevenfold nog naar Irak en Koeweit vloog om optreden voor Amerikaanse troepen, kondigde de band in januari 2011 een nieuwe drummer aan, Arin Ilejay zou de band komen versterken bij optredens. Na diverse optredens, voornamelijk op festivals, gaf de band aan blij te zijn met Ilejay. Wel wilden ze nog zien of hij ook in staat was nummers te schrijven met de band. In Europa trad de band onder andere op bij Graspop en Pinkpop.

  2012 - 2014

  In april 2012 won Avenged Sevenfold prijzen voor 'Beste live band' en 'meest toegewijde fans' van het muziekmagazine Revolver. In april en mei toert de band door Azië.

  In september brengen ze het nummer Carry on uit dat wordt gebruikt in het videospel Call of Duty: Black Ops II.

  In november deelt zanger M. Shadows mee dat ze al vanaf de opnamen voor Carry on aan een nieuw album werken. In januari 2013 begint de band met opnemen. In mei wordt bekend gemaakt dat drummer Ilejay is opgenomen als bandlid en vervanging van The Rev.

  Op 27 augustus 2013 wordt het nieuwe album uitgebracht onder de titel Hail to the King. Het is het eerste album zonder bijdragen van The Rev. De eerste single van het album (en tevens het titelnummer) bereikt de eerste plaats in de Billboard 200.

  2015 - heden

  In oktober 2014 wordt bekend dat de band in de zomer van 2015 aan een nieuw album gaat werken dat vermoedelijk uit zal komen in 2016.

  Bandnaam en songtekst inhoud

  De naam van de band is een verwijzing naar het boek Genesis in de Bijbel, waarin Kaïn is gestraft door in ballingschap te moeten leven wegens de moord op zijn broer. God tekende hem zodat niemand hem zou doden vanwege zijn zonde. De man wie het aandurfde Kaïn te doden zou “worden gewroken in zevenvoud”. De titel van het lied “Chapter Four” refereert aan Genesis 4:15, het hoofdstuk in de Bijbel waar het verhaal van Kaïn en Abel plaatsvindt. Het onderwerp van het liedje is ook hetzelfde als dit verhaal. “Beast and the Harlot”, nog een liedje met een bijbelse achtergrond, komt voort uit het boek Openbaring, echter is het geschreven in de eerste persoon en refereert het naar de bestraffing van Babylon de Grote, wereld keizerrijk en houder van valse religie. Nog een bijbelse verwijzing komt voor in “The Wicked End”. In dit nummer wordt meerdere malen gezegd: “dust the apple off, savor each bite, and deep inside you know Adam was right” (“stof de appel af, geniet van elke hap, en van diep binnenin wist je dat Adam gelijk had”), wat refereert aan Eva die van het verboden fruit at. Ondanks dat de namen van de band en de bandleden bijbelse achtergronden hebben heeft Shadows aangegeven dat zij geen religieuze band zijn. “Iedereen die de songteksten leest en écht wat van ons zou weten zou weten dat wij niets promoten”, vertelde hij. “Iets van deze band waarvan ik houd is dat we nooit echt enige vorm van politieke of religieuze invloed uitoefenen op mensen. Muziek is er om te entertainen en kan provocerend zijn, maar dat proberen we niet, zeg maar, iemand in te wrijven. Er zijn tegenwoordig te veel bands die dat doen vind ik.” De band heeft besloten politieke teksten te gebruiken in het nummer Critical Acclaim.

  Bandleden

  Huidige bandleden

  • M. Shadows - zang
  • Synyster Gates – leidende gitaar
  • Zacky Vengeance – ritmische gitaar
  • Johnny Christ – basgitaar
  • Arin Ilejay - drums

  Vroegere bandleden

  • Justin Meacham - basgitaar
  • Dameon Ash – basgitaar
  • Zach Robinson - gitaar
  • Evan Diprima - drums
  • The Reverend Tholomew Plague – drums (overleden)
  • Mike Portnoy - drums

  Discografie

  EP’s

  Demo’s

  Alle liedjes uitgebracht op de twee demo’s kwamen terug op de tracklist van hun debuutalbum Sounding the Seventh Trumpet

  Hitnoteringen

  Gastoptredens

  • "Savior, Saint, Salvation" – Bleeding Through samen met M. Shadows
  • "The River" – Good Charlotte samen met M. Shadows en Synyster Gates
  • "Buffalo Stampede" – Cowboy Troy samen met M. Shadows
  • "Turn Out The Lights" - Steel Panther samen met M. Shadows
  • "Falling Away From Me" (LIVE) – Korn samen met M. Shadows die tijdelijk Jonathan Davis verving (vanwege medische redenen)
  • "Like Always" – A Permanent Holiday samen met M. Shadows
  • "Dirty Little Girl" - Burn Halo met Synyster Gates
  • "Nothing to say" - Slash met M. Shadows
  • "Go Alone" - Hell Or Highwater met M. Shadows
  • "Sandpaper" - Fozzy met M. Shadows
  • "Save Me" - Machine Gun Kelly met M. Shadows en Synyster Gates

  Externe link

  1. Rockin' Town - Avenged Sevenfold.
  2. Avenged Sevenfold Win ‘Best Live Band’ and ‘Most Dedicated Fans’ at 2012 Revolver Golden Gods
  3. Avenged Sevenfold Unleash New Song ‘Carry On’ for ‘Call of Duty: Black Ops II’ Video Game
  4. Avenged Sevenfold singer says new album is coming along nicely
  5. Avenged Sevenfold to begin writing new album by next summer

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.