Sex Love Rock N Roll (SLR)

Arash

 • Arash, Perzisch: آرش (ɔːˈræʃ) (Teheran, 23 april 1978) is een Iraans zanger , tekstschrijver en muziekproducent woonachtig in het Zweedse Malmö. Zijn volledige naam is Arash Labaf. Hij groeide op in de Iraanse hoofdstad Teheran en emigreerde op tienjarige leeftijd naar Zweden. Hij was al van kindsaf met muziek bezig maar pas vanaf na zijn studiejaren nam dit serieuze vormen aan.

  In een interview met de Perzische BBC heeft Arash aangegeven dat zijn vader is geboren in de Iraanse stad Isfahan en zijn moeder in de Iraanse stad Shiraz. .

  Hij begon eerst met het schrijven en produceren van muziek. Hij zat maandenlang in de studio maar niet voor niets. Zijn eerste single 'Boro boro' werd een grote hit. Deze single kwam uit in september 2004. Hierna kwam ook zijn single 'Tike tike kardi' uit.

  Zijn debuutalbum Arash Arash, kwam in juni 2005 uit. De eerste single van dit album was het succesvolle liedje Temptation (met Rebecca Zadig), dat in diverse Europese landen de hitlijsten behaalde. In 2006 won Arash een EBBA Award. De European Border Breakers Awards (EBBA) zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het afgelopen jaar succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden.

  Arash produceerde ook een single met de bekende DJ Aligator, ook van Iraanse afkomst. De song heet 'Music is my language'.

  In 2009 deed Arash mee aan het Eurovisiesongfestival in Moskou. Samen met zangeres AySel vertegenwoordigde hij Azerbeidzjan met het nummer Always. Ze werden derde.

  In 2010 was Arash één van de songwriters van de Zweedse inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival 2010. Josefine Ridell heeft het lied 'Allt Jag Vill Ha' gezongen in Minsk (Wit-Rusland) en werd daar 11e voor Zweden.

  Discografie

  Singles

  Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.