Twista

  • Carl Terrell Mitchell (Chicago, 27 november 1973), beter bekend onder zijn artiestennaam Twista (voorheen Tung Twista) is een Amerikaanse rapper. Hij komt uit Chicago, Illinois. Hij hield de titel van snelste rapper in de wereld volgens Guinness World Records in 1992 met het lied Song From the Tip of My Tongue, hij was in staat om 598 lettergrepen uit te spreken in 55 seconden. In 1997 tekende Twista bij Big Beat/Atlantic Records en debuteerde met dat label met Adrenaline Rush en vormde de groep Speedknot Mobstaz in 1998. Zijn album Kamikaze uit 2004 steeg tot nummer een op de Amerikaanse album charts na het succes van de single "Slow Jamz".

    Discografie

    • 1991: Runnin' Off at da Mouth
    • 1994: Resurrection
    • 1997: Adrenaline Rush
    • 1998: Mobstability
    • 2004: Kamikaze
    • 2005: The Day After
    • 2007: Adrenaline Rush 2007
    • 2009: Category F5
    • 2010: The Perfect Storm

    Deze tekst is beschikbaar volgens "Creatieve Commons Attribution/Share Alike Licentie". Extra voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Bekijk hiervoor de Creative Commons website voor details. Auteur van de tekst hierboven.